Zavirite u enterijere Nord megajahte vredne 500 miliona dolara Alekseja Mordašova

Na spisku najluksuznijih jahti pored Solaris, Eclipse, Dilbar i Azzam, nalazi se i jahta Nord.

Za promenu, ovaj članak nije o transponderima jahte, troškovima dopune goriva ili o ogromnoj imperiji Mordašova. Nakon opsežne rasprave o luksuznoj jahti od 500 miliona dolara, njenom bazenu, terasi za sunčanje, spa centru, ronilačkom centru i garaži, pokazaćemo vam veličanstvenost na slikama umesto da je samo opisujemo.

Obilazak megajahte Nord počinje prostranom dnevnom sobom. Formalni salon prikazuje upečatljive nautičke plave kauče sa okolnim prozorskim panelima za panoramski pogled.

Među predivnim elementima dekoracije, onaj koji se odmah ističe je klavir. Ako detaljnije pogledate videćete dva seta okruglih stolova koji zauzimaju ogroman prostor na dva kraja salona koji je takođe okružen velikim prozorima koji omogućavajući dovoljno prirodnog svetla da osvetli bele i plave oblasti. Nekoliko umetničkih objekata okružuje prostor oko kružnog rasporeda sedišta u dnevnoj sobi, dok visoka staklena skulptura zauzima centralno mesto u blizini okruglih stolova na istom spratu.

Sivo-plava nautička estetika se vidi u komadima nameštaja. Talasasti elementi graniče se sa džinovskim televizorom kako bi stvorili izgled poput talasa.

Velika trpezarija može da smesti 14 osoba sa dodatnim sedištima pozadi. Masivni sto izgleda raskošno sa privlačnom kombinacijom drveta i mermera, a ovaj formalni prostor je naglašen osvetljenjem, velikim prozorima i dekorativnim elementima.

Zatim nailazimo na ono po čemu je superjahta Nord izuzetno poznata – njen ogroman arsenal igračaka. Garaža ima više nego što većina vila na kopnu može da ponudi. Sve od čamaca, jet skija, pa čak i bicikala nalazi se u prostranoj garaži.

Vrhunac garaže megajahte Nord je hoverkraft koji može da putuje preko zemlje, vode, blata i leda tako što se podiže sa zemlje pomoću velikih duvaljki koje stvaraju vazdušni jastuk sa donje strane. Megajahta vredna 500 miliona dolara ne može biti potpuna bez lične podmornice. Nord se može pohvaliti jednom od najboljih na svetu - ličnom podmornicom Triton. U garaži se nalazi i gomila skupih crnih terenaca. Sudeći po izgledu, ovo bi moglo da bude spremljeno za obezbeđenje ruskog tajkuna Alekseja Mordašova. Čovek vredan 25 milijardi dolara nalazi se na četvrtom mestu na listi najbogatijih ljudi u Rusiji i zaista mora da putuje sa nizom bezbednosnih automobila.

Još jedna upečatljiva karakteristike Nord jahte je bazen. Staklena barijera deli bazen i đakuzi. Bazen se otvara ka palubi, ali većina ostaje pokrivena, što je odličan način da se koristi u svakom godišnjem dobu i staništu.

Video nam iz prve ruke pokazuje eleganciju i ogromnu megajahtu u pravom smislu te reči. Od naizgled beskonačnih hodnika do dobro opremljenih enterijera i najluđe garaže, Nord je masivna jahta koja impresira svojim dizajnom i luskuznim sadržajima.

Gde se nalazi megajahta Nord?

Megajahta Nord vredna 500 miliona dolara plovi pod ruskom zastavom prijateljskim vodama, zaštićena od zapadnih vlasti. Prema sajtu za praćenje brodova Marine Traffic, trenutno se nalazi u Ohotskom moru na putu za Petropavlovsk iz Vladivostoka. Podsetimo da je vlasnik ove luksuzne jahte Mordašov, glavni akcionar i predsednik Severstal, najveće ruske kompanije za proizvodnju čelika i rudarstva.