Zavirite u enterijer jedne od najvećih Benetti jahti

Ovaj brod je podjednako moderan i elegantan unutra, baš koliko njegov savremeni eksterijer sugeriše…

Vlasnici superjahti neretko su tajnoviti kada se radi o enterijerima njihovih brodova, baš kao što bi mnogi od nas dali sve od sebe kako bi sačuvali enterijer svog doma. Ipak, ove nedelje, vlasnik jahte Lana, koja je jedna od najvećih koje je konstruisalo Benetti brodogradilište iz Italije, dozvolio je fotografisanje njenog enterijera.

Lana jahta poseduje brojne izuzetne sadržaje, od ručno oblikovanog trpezarijskog stola od oniksa, pa do zimske terase sa koje se pruža pogled na more. Tu je takođe i veliki bazen, privatni bioskop, savršeno opremljena teretana, uz više društvenih prostora u enterijeru i eksterijeru.

Enterijer broda je prostran, ali je dekorisan sa ukusom. Beach klub, na svoj način, predstavlja celokupnu eleganciju jahte, sa velikim salonom u enterijeru, koji se povezuje sa glomaznim modularnim terasama sa obe strane i ložama u hodniku, između prostorija za tretmane. Hamam, tursko kupatilo, ornamentni zidovi i veliki mermerni sto, sačinjavaju veličanstveno spa iskustvo.

Ansambl prostranih kabina, koje se sastoje od vlasničkog apartmana i sedam VIP prostora na glavnoj palubi, doprinose luksuznom ambijentu u celom prostoru ove jahte. Glavna kabina ima prozore i terase sa obe strane, dekorisana je komadima moderne umetnosti, Art Deco rasvetom i stilizovanim drvenim panelima. Visoki plafoni doprinose prozračnom osećaju.

Glavna plauba je definisana prozorima od poda do plafona, koji propuštaju izobilje prirodne svetlosti. Društveni prostori su bili kritični kada se radilo o dizajnu jahte, a uključuju sve – od terasa pored bazena, do salona nadomak kormilarnice, koji je kompletiran grand pianom.

Predivni enterijer ove jahte može se iskusiti iz prve ruke, jer je ona dostupna za iznajmljivanje na Mediteranu, dok će tokom zime krstariti Indijskim okeanom.