X2 Concept Yacht: plutajuća oaza otvorenog mora

Novi kocept Pininfarina x De Simoni menja sve što smo do sada znali o jahtama.

Pininfarina Nautical je upravo napravila veličanstveni iskorak u svet nautike udruživši se sa Fulvio De Simoni Yacht Design kako bi kreirali zadivljujuću novu luksuznu jahtu. Sajam jahti u Monaku bio je najbolji događaj za najavu saradnje između dve dizajnerske kuće, za koju se očekuje da će industriju odvesti na novi put inovacija i tehnologije.

Pininfarina i De Simoni predstavili su inovativni istraživački projekat, X2 Concept. Nova jahta spaja snage dve kuće, otkrivajući nikada ranije viđen model koji ističe najbolje elemente automobilske industrije i savremene arhitekture.

„Sa velikim zadovoljstvom, promovisao sam saradnju sa Pininfarina, važnim automobilskim brendom, kako bih kombinovao strast prema automobilima sa onom prema nautici“, kaže Fulvio De Simoni. „Kombinovanjem naših komplementarnih kompetencija, možemo efikasno da odgovorimo na potrebe brodovlasnika i brodogradilišta, predlažući inovativna rešenja“, kaže Kevin Rajs, glavni kreativni direktor kompanije Pininfarina.

Pored toga, Pininfarina će takođe prikazati model Oceanco Kairos, rezultat prve saradnje između Pininfarina, Oceanco i Lateral Naval Architects. Uz Kairos, entuzijasti će otkriti novi način zamišljanja života na jahti u skladu sa održivošću i dizajnom prostora.

Luxury Experience