Veličanstveni luksuz jahte okarakterisan mahagonijem

Klasično stilizovana jahta sa detaljima od mahagonija poseduje pet odvojenih delova za zabavljanje…

Mermer, mahagoni i ambijentalno osvetljenje, glavni su delovi nove jahte brenda Vicem, iako bi vam se na prvi pogled sigurno učinilo da govorimo o nekom dekadentno uređenom penthausu. Ovo tursko brodogradilište uspostavilo je svoju reputaciju kreirajući klasično stilizovane jahte od mermera, a najnovija lepotica koju su dodali svojoj floti, definitivno ne odstupa od pravila.

Sa odvažnim eksterijerom od mahagonija, Vicem 67 Cruiser sadrži vanvremenski dizajn u kombinaciji sa savremenim detaljima, kako bi što bolje odgovorio na sve prohteve i hirove modernih ljubitelja nautike i života na pučini.

Kao što nam njeno ime govori, ova jahta konstruisana je sa krstarenjem na umu. Njen trup, koji je dekorisan vitkim trakama od mahagonija obloženim smolom, dizajniran je da bude lakši, snažniji i tiši od modela kreiranih od fiberglasa iz iste klase.

Povrh toga, jahta je uparena sa parom Volvo Penta D13 dizel motora sa 1.000 konjskih snaga, koji joj daju maksimalnu brzinu od 25 čovorova i brzinu krstarenja od 16 čvorova. Kada nešto ležernije jedri pri brzini od 8 čvorova, jahta može preći 2.250 nautičkih milja, odnosno razdaljinu od Njujorka do Londona.

Ipak, glavni faktor privlačnosti ove jahte jeste njen enterijer. Tamno drvo pažljivo je izbalansirano belim komadima nameštaja i ambijentalnim LED osvetljenjem, stvarajući tako savršenu mešavinu starog i novog.

Vicem 67 Cruiser ima raspored sa tri kabine, nudeći dva master apartmana i jednu sobu za goste, kao i pet odvojenih delova za zabavu. U ponudi su formalna trpezarija sa sasvim opremljenom kuhinjom, prostrani salon i drugi društveni prostori.

Krmena paluba sadrži drveni sto za al-fresco obedovanje sa dovoljno mesta za osam osoba, dok su tu i stepenice koje vas vode prema hidrauličkoj platformi za plivanje. Ljubitelji sunca mogu koristiti prostrani prednji deo kao mesto za sunčanje.