Veličanstveni koncept istraživačke jahte – Discovery 57

Otkako je u novembru prošle godine, renomirano ali nažalost bankrotirano italijansko brodogradilište Mondomarine, pronašlo svog novog vlasnika, mnoge stvari su se promenile…

Njihov novi vlasnik, Palumbo Superyachts, daje sve od sebe da ih ponovo vrati u život, a jedan od tih napora upravo nam je predstavljen. Najnovija linija sasvim novih Discovery superjahti, uspela je da na prvi pogled očara brojne ljubitelje nautike. Prvi model iz nove flote, koji se ovde može videti u svojoj kompjuterski generisanoj slavi, zapravo je očaravajući Discovery 57, uglađeni, vitki brod, čiji dizajn potpisuje čarobnjak kreativnosti ovog brenda, Luka Dini.

Ukoliko poznajete svet superjahti, onda ćete se verovatno setiti da je Dini, vođa Luca Dini Design studija, osmislio linije veličanstvene Tribu istraživačke jahte, koju je 2007.godine brodogradilište Mondomarine konstruisalo za Lučijana Benetona, vlasnika italijanske modne imperije Benetton.

Dini je svakako ostavio svoj lični pečat na Discovery 57 konceptu, koristeći veličanstvenu petrolejplavu boju za trup od laganog aluminijuma i superstrukturu, što je ispraćeno crno obojenim prozorima. Glavni elementi dizajna ove jahte u Explorer stilu uključuju prostrane palube, koje u sebi sadrže dva bazena.

Pored master apartmana na glavnoj palubi, jahta ima još četiri kabine za goste na donjoj palubi pri čemu svaka ima svoje privatno kupatilo, zajedno sa šest kabina za posadu. Pored toga, Luka Dini je dosta pažnje usmerio kreiranju velikih prozora, koji omogućavaju uživanje u pogledu na pučinu i izobilju prirodne svetlosti.