Vast 72 - koncept jahte koji menja pravila igre

Danas ćemo zaviriti u inovativni koncept superjahte Vast, dugačke 72 metra, koja je nastala kao delo Ocean Independence studija…

Eksterijer jahte potpisuju dizjaneri Kristofer Simur i Karl Eš, dok je dizajnom enterijera predvodio Teodoros Fotiadis. Moderna superjahta ima okrenuti pramac i zaista interesantne linije, predstavljajući savršeni balans između forme u funkcije, sa brojnim mogućnostima za uživanje, raskošnim prostorima za zabavu na otvorenom i komfornim enterijerima.

Vast 72 jahta prikazuje nam geometrijske linije i široku upotrebu stakla. Kako kaže Karl Eš, koji je upravljao njenim dizajnom: “Osmislili smo inicijalni izgled za Vast 72 zajedno sa našim dizajnerskim parterom, Kristoferom Simurom, uz čistu viziju onoga što smo želeli da stvorimo – oštro, modern i unikatno čudo, spolja i iznutra”.

Dizajn je veliki deo svoje pažnje usmerio prema zabavi, što je evidentno kroz brojne prostore koji su joj posvećeni, poput onih na krmi, u beach klubu, glavnoj palubi i pramcu. Za razliku od brojnih drugih jahti, Vast 72 sadrži društvene prostore i trpezariju na glavnoj palubi. Veličanstveni enterijer takođe uključe veliki trpezarijski sto i ložu, dok se odmah iza nalazi spiralno stepenište sa centralnim staklenim liftom.

“Dizajn im Art Deco karakter, koji je osvežen modernim notama koje potiču od tkanina, umetničkih dela i dekorativnog dizajna nameštaja. Zidovi predstavljaju ravne, čiste forme, dok intarzije u formi flamingosa i krugova dodaju čitavoj priči karakter i nasleđe. Sve to kombinovano je sa osećajem prozračnosti i izobiljem prirodne svetlosti koja ulazi uz pomoć prozora i otvaranja u formi modularnih balkona. U pitanju je enterijer koji nije samo lep, već govori sam za sebe, nudeći osvežavajući osećaj, obmotan ozbiljnim i robusnim Art Deko stilom. Izbalansiran, izuzetan i novi, u pitanju je dizajn koji ne može biti striktno okategorisan”, objašnjava Teodoros Fotiadis.

Koncept superjahte u centar pažnje stavlja vlasnički apartman, kao i manju gostinjsku kabinu osmišljenu za decu. Kako bi svi gosti imali priliku da uživaju u izuzetnom komforu, jahta nudi četiri gostinjske kabine na donjoj palubi, pri čemu svaka ima svoej privatno kupatilo i direktan pristup beach klubu. Ukupno, jahta nudi dovoljno mesta za 12 osoba u šest kabina i petnaest članova posade.

Deo jahte su i teretana, tri bazena, četiri džet skija i druge igračke za vodu, uz podmornicu i touch-and-go heliodrom. Šta vam je još potrebno za optimalno uživanje na pučini?