Vanguard - istraživačka jahta sa neverovatnom inspiracijom

Osnovano 1995.godine, Hydro Tec brodogradilište nas četvrt veka oduševljava jedinstvenim projektima…

Kao takvo, italijansko brodogradilište ostaje verno svojoj posvećenosti, predstavljajući veličanstveni istraživački koncept dužine 65 metara. Nazvan Vanguar, ovaj koncept želi da nas podseti na britanske bojne brodove, koji su zaista ikonični. Dizajniran tako da otelotvori esenciju i duh italijanskog studija kada se radi o inovacijama i eksluzivnosti, ovaj uglađeni koncept zaista izgleda veličanstveno.

Kako kaže osnivač studija, Serđio Kutolo, spektakularna istraživačka jahta inspirisana je “zamkom u sred mora”, koji je nekima od vas poznat kao Mont Saint Michel. Ako nas pitate, to je pomalo čudan izbor, ali svakako znamo da je Vanguard baziran na specijalnoj platformi, koja krivi vertikalnu poziciju različitih paluba. Sa tim na umu, mobilne terase koje su u korenspondenciji sa gositnjskim kabinama i velikim prostorima, odgovorne su za tehničku opremu i vodene igračke, a sigurni smo da će budući vlasnici uživati u tim aspektima.

Izbor u konfiguraciji omogućava ovoj jahti da sadrži “pod-donju palubu”, odnosno sobu sa motorom, s tim što to menja čitav dizajn broda, dozvoljavajući više uživanja u pogodnostima i komforu u ostalim delovima broda. Donja paluba je u celosti upotrebljiva, dok je centralni deo beach kluba opremljen velikim bazenom sa modularnim stranicama koje se sa lakoćom transformišu u platforme za sunčanje, kada vremenski uslovi to dozvoljavaju.

Sa druge strane, prednji deo donje palube odabran je kao mesto za kabine za osoblje i njihovu privatnu kantinu. Na glavnoj palubi nalazi se veliki salon sa trpezarijom nadomak njega, dok ćete ovde videti i vlasnički apartman, koji sadrži radnu sobu i prostor za opuštanje, sa neverovatno prostranom spavaćom sobom i dve terase. Naravno, deo tog paketa su i privatno kupatilo, zajedno sa garderoberima.

Gornja plauba je prostor gde putnici mogu pronaći predivnu panoramsku sky ložu, sa obližnjim bioskopom i predivnom terasom. Ukoliko želite da dođete do ove jahte sa stilom to možete učiniti uz pomoć helikoptera, jer ona sadrži i heliodrom.

Kako saznajemo, Vanguard Explorer koncept bi došao sa paketom hibridne propulzije, uključujući dva MTU i dva električna motora, koji će joj dati mogućnost ubrzanja do 10 čvorova u dizel-električnom režimu rada. Da li biste istražili čitav svet sa ovom jahtom?