X30 Villa – katamaran koji izgleda kao plutajući penthaus

Prošlo je samo nekoliko godina otkako je Extra Yachts ušao u pomorsku industriju, ali italijansko brodogradilište već širi svoj repertoar.

Sada je pred nama nova linija katamarana poznata kao Extra Villa. Porodica Extra se sastoji od niza brzih italijanskih jahti i prostranih brodova sa tri palube, a X30 Villa je prvi model koji se pridružio bogatom asortimanu.

Kao što naziv implicira, X30 se prostire na 30 metara i dizajniran je da bude plutajuća vila sa „nenadmašnom sposobnošću za život“. Katamaran na više nivoa spaja prostrani otvoreni raspored superjahte sa efikasnošću i stabilnošću višetrupnog broda.

Za razliku od jahti kompanije koje je dizajnirao Frančesko Gvida, enterijere i eksterijere katamarana X30 Villa je dizajnirao Phathom. Holandski studio je nastojao da stvori „dinamičnu sinergiju u kojoj se automobili susreću sa arhitekturom“. Drugim rečima, brod je elegantan i sportski, ali sofisticiran i moderan.

Raznovrsni enterijer X30 Villa može se prilagoditi vlasniku prema njegovim potrebama, dok trenutni raspored nudi glavni salon, kutak sa bibliotekom, bar i kuhinju. Svaka VIP kabina nudi direktan pristup krmi, dok se prednji vlasnički apartman otvara ka privatnoj terasi sa staklenim dnom koja se nalazi između dva trupa. Još jedan vrhunac je multifunkcionalna platforma koja se može pomeriti tako da bude u ravni sa platformom za plivanje i stvori veći klub na plaži. Platforma takođe može da podrži brojne igračke za vodu.

Što se tiče snage, X30 Villa će biti opremljen hibridnim pogonskim sistemom koji „značajno smanjuje emisiju CO2“. Sa dva Volvo Penta IPS 1350 motora, očekuje se da će X30 Villa imati brzinu krstarenja od 12,5 čvorova i maksimalnu brzinu od 17,5 čvorova. Katamaran će takođe biti opremljen solarnim panelima koji će generisati čistu energiju za pogodnosti na brodu.

Pored toga, održivi materijali, kao što su alternativa koži i obnovljivo drvo, biće korišćeni prilikom dizajniranja svih enterijera.

Luxury Experience