Upoznajte „Trident“ – trimaran od 100 metara sa luksuznim sadržajima

Pored superjahti i megajahti koje plove otvorenim morem, svet je takođe čekao da se jednako sjajan trimaran pridruži impresivnoj floti.

Dizajner iz Kalifornije Stiv Kozlof predstavio je koncept trimarana sa dvostrukim jarbolom od 100 metara pod nazivom The Trident.

Trident se može pohvaliti sa šest izvanrednih paluba, dva namenska heliodroma i nagibnim jarbolima koji mu omogućavaju da putuje ispod većine mostova. Trident sada može imati direktan pristup Panamskom kanalu, San Francisku, San Dijegu i drugim lukama. Fantastičan čvrsti sistem jedara omogućava samostojećim jarbolima da se naginju za 70 stepeni napred i rotiraju za 360 stepeni tako da se brod može orijentisati u bilo kom pravcu. Izgleda da je ovaj dizajnerski tim naučio lekciju iz fijaska superjahte i mosta Džefa Bezosa i izbegao nezgode.

Sa šest paluba za istraživanje, olakšanje je znati da se različitim palubama može pristupiti putem lifta. Trident ima plažni klub pune širine u glavnom trupu sa palubama koje se mogu uvlačiti, što je jedinstvena karakteristika za svaku jedrilicu, kao i dva velika bazena, dva spa centra smeštena na krmi na glavnom trupu. Brod može da primi 26 putnika i 20 članova posade.

Vlasnik se nalazi u veličanstvenom primarnom apartmanu od 210 kvadratnih metara, dok se gosti mogu opustiti u dve master kabine. Piano bar i prostor za zabavu na gornjoj palubi uključuju prozore od poda do plafona koji pružaju pogled na okolni morski pejzaž.

Najistaknutija karakteristika Tridenta je sistem teleskopske dizalice koji utovaruje i istovaruje namirnice, tendere i hidroavione. Trident takođe ima garažu koja će biti dom podmornice Nemo U-Boat Worx i drugih igračaka za vodu.

Trident je istraživački trimaran sposoban da putuje svuda i izdrži i arktičke uslove zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji koja sprečava probleme sa zaleđivanjem sa jarbolima, rukohvatima i vratima koja imaju ugrađene grejače. Predivan trimaran krstari brzinom od 14 čvorova i postiže najveću brzinu od 17 čvorova.