Upoznajte „Time“ – odvažnu superjahtu koja se može pohvaliti ličnom pivarom

Autori koncepta „Time“ su sigurni: svaki minut na ovoj superjahti će se pamtiti za ceo život, jer neće biti izgubljen...

Nemačko brodogradilište Abeking & Rasmussen predstavilo je dizajn neobične istraživačke jahte od 86 metara po imenu Time u okviru sajma nautike u Monaku ove godine. Nastala je u partnerstvu sa kompanijom Valentin Design.

„Ovaj projekat je jedinstven, jer daje mogućnost da se maksimalno iskoristi svaki minut proveden na jahti“, naveo je osnivač švajcarskog dizajnerskog studija u saopštenju.

Spolja, koncept kombinuje obrnuti pramac, koji je sada ponovo u modi, i zaobljenu krmu, što je karakteristično za jahte iz prošlosti. Zanimljiv potez bili su balkoni koji „lebde“ u vazduhu: ovaj efekat se postiže široko rasprostranjenom upotrebom polarizovanog stakla, koje se koristi za palube, inače ima ih sedam.

Superjahta Time ima sve što možete poželeti za uživanje u slobodnom vremenu. Ovo je „džentlmensko utočište“ u formatu salona sa kaminom i vinskim „podrumom“, sportskim klubom sa stolom za bilijar, i – zaista čudno rešenje za svet jahti – sopstvene pivare u kojoj se služi nemačko pivo.

Među ostalim prijatnim karakteristikama jahte ističu se tri komplementarna bazena (jedan od njih je svakako pokriven - u slučaju putovanja u hladnim geografskim širinama), heliodrom i prostrana garaža, gde se može naći kompaktna podmornica i čitav arsenal raznih igračaka za vodu.

Posebna priča o udobnosti je dvospratni apartman vlasnika, koji zauzima 165 kvadratnih metara. Spavaći deo na spratu sadrži prirodne tepihe, mermer i drvo, i ima kancelarijski kutak i dva kupatila. U pramcu se nalazi privatna terasa sa đakuzijem.

Jahta bi trebalo da bude opremljena hibridnom dizel-električnom elektranom, koja će joj omogućiti da ubrza do 16 čvorova pri krstarenju. Procenjeni domet krstarenja trebalo bi da bude na nivou od 5.000 nautičkih milja.

Luxury Experience