Upoznajte novu Oceanco jahtu inspirisanu drevnim kanuima Havaja

Ne sudite o knjizi po koricama je izreka koja odgovara novom revolucionarnom konceptu superjahte Tuhura koju je predstavio Oceanco.

Na prvi pogled, ovo plovilo izgleda kao džinovski kanu, ali to je u stvati luksuzna megajahta od 115 metara zasnovana na dizajnu kanua. Oceanco je sarađivao sa dizajnerskim studijom Lobanov, dizajnerom enterijera Akileom Salvanijem kako bi napravio jahtu inspirisanu najjednostavnijim nautičkim dizajnom. U stvari, pravo ime „Tuhura“ potiče od maorskog glagola koji znači: otkriti, izneti na videlo, iskopati, otvoriti, istražiti...

Osim spoljašnje siluete, svaki drugi aspekt Tuhure je napredan, sa najsavremenijim elementima. „Tuhura je jednostavna ideja“, objasnio je Igor Lobanov. „Zamisao je bila da se uzme prirodan oblik sličan onima koji su viđeni u najranijim plovilima tipa kanua i da se poveća koristeći savremenu tehnologiju. Ime Tuhura odražava ovu inspiraciju, jer je izvedeno od maorske reči za „otkrij“.

Njeni masivni prozori se neprimetno stapaju sa trupom, a tehnološki napredan sistem prati želje putnika i prilagođava osvetljenje i muziku. Dizajner naziva unutrašnjost "staništem od brušene tikovine pod uticajem istočnoazijskih elemenata", što se najbolje ogleda na podovima, zidovima i plafonima.

Trup jahte je nesumnjivo njen najzanimljiviji element, inspirisan jednostavnošću i sposobnošću kanua. Prozori na donjoj palubi se sastoje od najsavremenijeg stakla, koje izgleda providno iznutra, neprozirno spolja i neprimetno se stapa sa trupom. Staklene karakteristike u impresivnoj crnoj nadgradnji sačinjenoj od ravnih staklenih panela daju jahti dinamičan izgled.

„Tuhura je megajahta zamišljena za dinamičnog vlasnika. Ipak, bezvremenski osećaj mira i smirenosti su glavne karakteristike“, objasnio je Salvanji.

Jahta dužine 115 metara će moći da oduševi svoje goste bioskopskom salom, visećom mrežom na prednjoj palubi i spa bazenom na sunčalištu. Futurističku jahtu Oceanco će pokretati hibridni sistem Azipod koji će joj omogućiti maksimalnu brzinu od 18 čvorova.

Luxury Experience