Upoznajte najbrži i najskuplji džet ski na svetu

Predstavljamo Supermarine MM01, luksuzno plovilo koje brine o životnoj sredini, ali ne i o vašem džepu.

Sa cenom od oko 900.000 dolara, ovaj potpuno električni „hiper-džet“ tvrdi da je najbrži i najskuplji džet ski na svetu, ali postoji dobar razlog za to.

MM01 je zapravo inspirisan egzotičnim automobilima vrednim milion dolara, kako u pogledu dizajna tako i u pogledu performansi, što ga čini veoma drugačijim od uobičajenih džet skija.

Nazvan „hyper-jet“, Supermarine MM01 je kreacija francuske start-up kompanije pod imenom Bouvet Freres Marine. Supermarine MM01 obećava da će ponuditi neverovatne performanse, elegantan dizajn i neuporedive karakteristike koje stavljaju ultra-luks džet ski u posebnu klasu. „Ovo je za džet ski ono što je hiperauto za automobil“, rekao je jedan od osnivača kompanije.

Supermarine MM01 pokreće potpuno električni pogonski sistem sposoban da proizvede 300 KS. Iako nemamo tačne specifikacije pogonskog sklopa, kompanija tvrdi da može da pokrene MM01 do najveće brzine od 120 kilometara na čas. Što se dizajna tiče, uticaj superautomobila je prilično očigledan, jer džet-ski sadrži elemente kao što su vazdušna kapica na prednjoj strani i LED zadnje svetlo ispod sedišta. Džet ski takođe koristi laganu šasiju od karbona što ga čini laganim i dovoljno čvrstim da izdrži udare talasa.

Francuska kompanija kaže da će svaki primerak biti ručno pravljen više od 500 sati. Samo 30 jedinica Supermarine MM01 u sedef beloj i potpuno crnoj boji će doći na tržište do 2024. godine.