Ulyssia: Najekskluzivnija rezidencijalna jahta na svetu

Pripremite se za neviđeni luksuz na moru sa M/Y Ulyssia jahtom, koja obećava da će biti najekskluzivnija rezidencijalna jahta na svetu.

Dizajnirana od strane Espena Oina i konstruisana od strane Meyer Werft, ova jahta dužine 320 metara nudiće 132 luksuzne rezidencije veličine od 113 do 1.133 m² sa jednom do šest spavaćih soba.

Svaka rezidencija će imati svoju terasu, otvorenu kuhinju i pogled na more. Stanovnici mogu prilagoditi svoje prostore birajući između osam vrhunskih dizajnera ili dovesti svoj tim koji će za njih dizajnirati enterijere. Javni prostori biće osmišljeni kao produžeci privatnih kuća, sa akcentom na prirodu i intimu.

M/Y Ulyssia ima dva heliodroma, vodene bašte i luksuzne restorane. Švajcarski Chenot će se baviti zdravstvenim i wellness aktivnostima na brodu, uključujući spa, sportski i fitnes centar i stomatološku negu. Biće dostupna i medicinska ustanova, opremljena „najnovijom, visokokvalitetnom opremom“ kao što su rendgenski snimci, magnetna rezonanca, CT skeneri, oprema za endoskopiju i ultrazvuk. Biće tu i razni sportski tereni, ronilački centar sa sopstvenom podmornicom, barovi, noćni klub, biblioteka, pozorište i umetnički studio.

Filantropija je u srcu misije Ulyssia jahte koja želi da omogući stanovnicima da se angažuju u projektima zaštite životne sredine i kulturnog nasleđa. Jahta će koristiti hibridni pogonski sistem i tehnologije za maksimalnu održivost.

Cilj je stvoriti kohezivnu i obrazovanu zajednicu sa minimalnom fluktuacijom posade. Ulyssia planira dugoročne boravke na različitim lokacijama uz stručno vođene edukativne programe za bolje razumevanje posećenih destinacija.

Izgradnja jahte počeće na jesen 2024. i očekuje se da će biti završena između oktobra 2028. i marta 2029. godine.

Luxury Experience