Ultra luksuzna jahta Le Mans inspirisana najprestižnijom automobilskom trkom iz 70-ih

24 sata Le Mana je dugo bio izvor inspiracije za dizajnere automobila, dok je u poslednjih nekoliko meseci, ova legendarna trka sportskih automobila i izdržljivosti postala muza i za dizajnere jahti...

Entoni Glason iz dizajnerskog studija M51 Concepts upravo je predstavio novi koncept superjahte koji pozajmljuje nagoveštaje klasičnih četvorotočkaša koji su jurili niz Mulsanne tokom 70-ih.

Jahta dužine 90 metara, jednostavno nazvana „Le Mans“, ima elegantan eksterijer i glatke, čiste linije direktno inspirisane aerodinamičnim sportskim automobilima tog doba. Luksuzna jahta je završena u trobojnoj šemi trkačkih boja, sa jarko belom koja pokriva većinu nadgradnje, sjajnom sivom koja se proteže duž dna spoljašnjih paluba kako bi se naglasio profil i crnom trkačkom prugom koja teče preko vrha i centra jahte.

Tema se prenosi do elegantnog enterijera, koji kombinuje sjajne crne akcente sa bakrom i nerđajućim čelikom. Prilikom dizajniranja enterijera korišćeno je i prirodno drvo, kako bi se obezbedio osećaj topline. Udoban raspored nudi dovoljno prostora za 12 gostiju u jednom master apartmanu, dve VIP i četiri dvokrevetne kabine. Pored toga, postoje i dve kabine za posadu. Superjahta ima unutrašnji lift koji omogućava brz i lak pristup svim palubama i drugim delovima jahte.

Počevši od vrha, prostor za sunčanje je opremljen đakuzijem na otvorenom, na gornjoj palubi se nalazi sto za 12 osoba za ručavanje na otvorenom, dok je glavna paluba opremljena bazenom. Na pramcu se nalazi prostor za sedenje za opuštanje uz more. U međuvremenu, na krmi, klub na plaži nudi direktan pristup okeanu, kao i obiman prostor za zabavu u enterijeru i eksterijeru... Na listi pogodnosti su i heliodrom, hi-tech teretana i privatni bioskop.

Le Mans, naravno, takođe nudi niz igračaka na vodi, od skutera i čamaca za zabavu do opreme za ronjenje i ekstremnih sportova.

Luxury Experience