Turski dizajner je upravo predstavio luksuznu verziju Nojeve barke

Aras Kazar je turski dizajner jahti koji je poznat po minimalističkim i futurističkim konceptima koji će u budućnosti osvojiti okeane.

Na ovoj talasnoj dužini, njegova nova kreacija je nestvarna jahta tipa trimaran i predstavlja biblijsko preispitivanje možda najlegendarnijeg broda u svetskoj istoriji: Nojeve barke. Kazarov koncept odaje počast barki koja je spasila Noja, njegovu porodicu i šačicu svetskih životinja od epskog potopa. S druge strane, veliča način na koji je mitski brod mogao da izdrži besnu oluju.

„Želeo sam da dizajniram nešto jedinstveno i skoro neuništivo“, rekao je Kazar.

Nazvan „Noy“, novi trimaran je naravno daleko od čamaca koji su plovili okeanima pre mnogo godina. Dugačak 66 metara, ima elegantnu, ugaonu siluetu koja više liči na svemirski brod nego na čamac. Sa izuzetno širokim maksimalnim snopom (76 metara), izdržljiv trimaran obećava odličnu plovidbu čak i u uslovima velikih talasa. Pored toga, „Noy“ je opremljen potpuno električnim pogonskim sistemom kao i najnovijom tehnologijom peraja. Kako jahta ubrzava u režimu podizanja, peraja se šire van vode kako bi se postiglo glatko krstarenje velikom brzinom koja može dostići do 24 čvora pri punom nagibu.

Elementi savremene tehnologije koji su korišćeni se tu ne završavaju. Metalni krov čamca je opremljen solarnim panelima koji generišu čistu, zelenu energiju za napajanje električnih motora i pogodnosti čamca.To znači da bi trimaran u suštini mogao da plovi sve dok sunce sija.

Iako dizajner nije objavio nijedan prikaz enterijera, on tvrdi da će putnici uživati u panoramskim pogledima zbog široke upotrebe stakla i na plafonima i na bokovima trimarana.

Izvesno je da će „Noy“ imati tri prostrana vlasnička apartmana i šest dobro opremljenih kabina za goste, a biće i kabina za do 16 osoba.

Naravno, pitanje koje svima pada na pamet je: Hoće li biti mesta za životinje?

Luxury Experience