Triton predstavlja najluksuzniju podmornicu za milijardere

Podsećajući na NLO, ova podmornica vredna 6,3 miliona dolara koju je kreirao Triton je ultimativna igračka za milijardere i njihove mega-jahte...

Iako možda izgleda kao NLO, ono što vidite na slikama je jedinstvena podmornica kompanije Triton sa sedištem na Floridi, koja nudi pogled od 360 stepeni na podvodni svet. Nazvana Triton 660/9 AVA, to je prva potpuno prozirna podmornica ove kompanije koja može da smesti do osam putnika. Ogroman kokpit u obliku mehura čini je potpuno različitom od konvencionalnih podmornica, koje obično imaju cilindrične trupove i velike prozore.

Poseban oblik njenog kokpita omogućen je zahvaljujući tehnologiji koju Triton naziva Napredni Svestrani Akrili (AVA). Ova tehnologija nudi tri puta veći unutrašnji prostor u odnosu na tradicionalne dvokomorne podmornice slične veličine. Triton 660/9 AVA može da zaroni do dubine od 200 metara, ali to nije ono što je čini jedinstvenom. Zvanična web stranica kompanije tvrdi da je dizajnirana da pruži "doživljaje pod vodom fokusirane na zabavu."

Prema Triton kompaniji, ova jedinstvena podmornica može brzo da se rekonfiguriše između zarona kako bi pružila potpuno različite doživljaje svojim putnicima. Raznovrsnost aktivnosti koje Triton 660/9 AVA može da ponudi uključuje obroke i koktel zarone, spa tretmane, igre pod vodom, pa čak i venčanja. Da, dobro ste pročitali! Triton opisuje ovu podmornicu kao "najintimnije mesto za venčanje na svetu." Dizajnirana je za 12 sati neprekidnog podvodnog rada. "Ovi jedinstveni prostori vam pružaju značajnu fleksibilnost da kreirate do sada nezamislive doživljaje u podmornici, od koktela i kazina do venčanja i privatnih večera," navodi se na web stranici.

Njene jedinstvene karakteristike čine Triton 660/9 AVA savršenom igračkom za milijardere željne uzbuđenja i njihove mega-jahte. Sa cenom od 6,3 miliona dolara, samo milijarderi mogu priuštiti takvu igračku. Zapravo, Triton tvrdi da su dve jedinice već naručene od strane pojedinaca za njihove jahte. Međutim, prvi primerak ovog podvodnog broda preuzeo je Scenic Luxury Cruises & Tours, kompanija posvećena pružanju luksuznih krstarenja. Nazvali su je Scenic Neptune i integrisali na svoj brod za krstarenje, Scenic Eclipse II. Trenutno plovi u Australiji, gde će u naredne dve godine obavljati luksuzna krstarenja u okolnim vodama, uključujući Indoneziju, Novi Zeland, Južni Pacifik i Istočnu Antarktiku.

Luxury Experience