Tankoa T560 Apache jahta spaja italijanski štih sa američkim šarmom

Italijansko brodogradilište Tankoa predstavilo je remek-delo, 56-metarsku superjahtu po narudžbini, Tankoa T560 Apache.

Ovaj ambiciozni projekat, koji vodi dizajner Alberto Mancini je svedočanstvo o besprekornoj fuziji italijanske izrade i američkog stila, što rezultira jahtom koja obećava da će redefinisati luksuz na otvorenom moru.

Inspiracija za Tankoa T560 Apache potiče od Mancinijevog ranijeg dizajna, 76-metarske T760 Apache, predstavljene na Sajmu jahti u Monaku 2021. Smanjenje tako velikog dizajna predstavljalo je jedinstven izazov, ali Tankoa tim, u saradnji sa Mancinijem, željno je prihvatio priliku. Klaudio Korvino, menadžer prodaje i poslovnog razvoja kompanije Tankoa, napominje da je zadatak bio da se replicira elegantan dizajn veće verzije uz maksimiziranje unutrašnjeg prostora bez kompromisa po pitanju luksuza.

Paluba mosta jahte nudi neuporediv pogled za kapetana, posadu i goste zainteresovane za iskustvo pilotiranja. Strateško pozicioniranje glavnog kormila oslobađa gornju palubu za izvanrednu karakteristiku - vlasnički apartman. Postavljen napred, apartman ima panoramski pogled, privatnu terasu sa 5,5-metarskim bazenom i dnevni boravak na otvorenom sa centralnim kaminom. Gornja paluba dodatno impresionira krmenom terasom za ručavanje na otvorenom, stvarajući privlačnu atmosferu za opuštanje.

Enterijer modela T560 Apache je remek-delo dizajna, sa zajedničkim prostorijama u stilu plaže. Pet apartmana za goste, uključujući VIP apartman pune širine, zauzimaju glavnu palubu, što je retkost za jahtu ove veličine. Na donjoj palubi su smeštene izdašne odaje posade, dok je središte jahte namenjeno vlasniku i gostima sa wellness centrom i teretanom, zajedno sa terasom pored vode.

Vrhunac jahte je klub na plaži i krmena paluba na obali, koja neprimetno povezuje enterijer i eksterijer. Sa staklenim bazenom od 4 metra i spuštenim bočnim balkonima, ova oblast se pretvara u ogroman prostor za igru od 90 kvadratnih metara. Dizajn T560 Apache naglašava besprekoran protok iznutra ka spolja, održavajući primamljivo neformalan raspored koji prikriva impresivnu zapreminu jahte od 840GT.

Luxury Experience