Superjahta odaje počast retkom Cartier dijamantu

Jahta prekrivena staklom je dizajnirana da reflektuje svetlost baš kao dragoceni kamen.

Jahta dužine 110 metara nazvana je Stella Del Sud po čuvenom Cartier dijamantu i dizajnirana je da blista kao njen imenjak od 128 karata. U tom cilju, elegantna spoljašnjost jahte je prepuna staklenih ploča precizno postavljenih da reflektuju svetlost.

Još jedan vrhunac je motiv dragulja u Art Deco stilu koji se nalazi na sredini jahte koji, još jednom, odaje počast Cartier dragulju Stella Del Sud. Redak dijamant, takođe poznat kao Južna zvezda, otkriven je 1853. i prodat čuvenom francuskom draguljaru 2002. Prema trenutnim procenama, on vredi 94 miliona dolara.

Naravno, blistavi detalji se ne zaustavljaju na spoljašnjosti. Raskošan enterijer se usredsređuje oko glavnog salona dvostruke visine koji je inspirisan modernim penthausom. Ispunjen je ogledalima na zidovima koji zajedno daju dobru dozu glamura. Na glavnoj palubi se nalazi osam VIP kabina, sa integrisanim terasama i salonom za klavir.

Dostupna preko prilagođenog spiralnog stepeništa, gornja paluba je opremljena trpezarijom i još jednim salonom. U međuvremenu, paluba mosta posvećena je apartmanu vlasnika u kom se nalaze dupla kupatila, garderobe, lična kancelarija i akvarijum na plafonu.

Donja paluba nudi wellness centar sa teretanom, saunom, prostorijom za masažu i kozmetičkim prostorom. U blizini se nalazi i prostor pod nazivom Aqua Room u kome svoje mesto pronalaze bar, đakuzi i kreveti za opuštanje. Pored ovoga naći ćete odaje za posadu i ogromnu garažu.

Eksterijer jahte je podjedanko inspirativan i glamurozan. Područje plaže na dva nivoa, koje se prostire na više od 300 kvadratnih metara ima tragove iz Kraljevske palate u Kazerti u Italiji i kaskadni bazen u centru. Prostrana paluba za sunčanje ima prilagođeni đakuzi zajedno sa trpezarijom na otvorenom.

Kome trebaju karati kada sve to imate?