Superjahta Majkla Džordana vredna 80 miliona dolara ima neverovatan nedeljni račun za održavanje

Sa prijavljenom neto vrednošću od 3 milijarde dolara, Majkl Džordan može sebi da priušti sve što poželi, uključujući i upravljanje superjahtom vrednom 80 miliona dolara.

Kada ste najbogatiji sportista na svetu, zvani Majkl Džordan, možete kupiti sve što želite. Od hiperautomobila od 3,5 miliona dolara do ultra retkog sata vrednog 155.000 dolara i vile u Čikagu od 14,8 miliona dolara – lista se nastavlja...

Ali jedna od najskupljih kupovina Majkl Džordana bila je superjahta od 80 miliona dolara pod nazivom „Joy“. Majkl Džordan je prvi put primećen kako krstari superjahtom na putu ka karipskom ostrvu Sen Bartelemi sa nekim od svojih najbližih prijatelja.

Jahta dužine 70 metara ima maksimalnu brzinu od 16 čvorova, dok je njena brzina krstarenja 12 čvorova (22 km/h). Nadgradnja je napravljena od aluminijuma, palube su od tikovine, a cela jahta je izolovana staklom i aluminijumom kako bi se prilagodila promenljivim vremenskim uslovima.

I postoji dobar razlog zašto je Majkl Džordan nazvao superjahtu „Joy“. Ona ima skoro sve što bi zvezdi ikada moglo da zatreba. Jahta ima pet paluba, osam kabina, zatvoreni đakuzi, bioskop, spa centar i zadivljujuću trpezariju. Ali možda je jedna od najvećih pogodnosti jahte vlasnički apartman, gde ćete pronaći penthaus, ličnu kancelariju i terasu sa koje se pruža najbolji pogled na okean. A kada Majkl Džordan želi da ostane aktivan dok je na jahti, tu su teretana i zatvoreni košarkaški teren.

Kao što možete zamisliti, kada je u pitanju održavanje "Joy" jahte, definitivno cena nije mala. Potrebna joj je posada od oko 19 ljudi 24/7 i neverovatnih 800.000 dolara za nedeljno održavanje.

U stvari, svako može da iznajmi "Joy" na nedelju dana – sve što vam treba je 840.000 dolara.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience