Superjahta „Joy“ vredna 72 miliona dolara je ljubimac milijardera

Prelepa jahta Joy je rezultat saradnje između holandskog brodogradilišta Feadship i kompanije Bannenberg & Rowell.

Enterijer je fascinantan i uradio ga je priznati londonski Studio Indigo. Ova lepotica iz 2016.godine je idealna za milijardere koji žele da provode godišnji odmor na jahti sa pet paluba, osam luksuznih kabina i skoro bezbroj pogodnosti.

Hajde da u nastavku pogledamo šta čini Joy jahtu ljubimcem milijardera:

Šta je lepše od toga da se nađete na luksuznoj jahti koja se razmeće sa više karakteristika i pogodnosti nego što se može naći u letovalištu sa pet zvezdica na kopnu? Joy jahta dužine 70 metara ima košarkaški teren, a prostrana paluba za igre se takođe može koristiti za prepuštanje sportovima kao što su odbojka, fudbal i badminton. Čudo na pet spratova ima klub na plaži koji služi i kao noćni klub ili zona za zabavu. Sa video zidovima i konzolama za video igre, u potpunosti je prolagođena gostima da koriste ovaj prostor kako žele.

Postoji mnogo zdravstvenih i wellness opcija na jahti, kao što je polu-otvorena teretana u kojoj možete pomerati svoje granice izdržljivosti dok gledate u neograničeni plavi okean. Pored teretane, jahta ima i spa sobu gde će vam stručna maserka priuštiti opuštajuću masažu.

Velika luksuzna jahta podeljena je na vlasničku palubu, glavni apartman, VIP kabinu i dve dvokrevetne kabine. Vlasnička paluba je plutajući penthaus sa kabinom, sa dva dečja VIP apartmana i velikim salonom opremljenim najsavremenijim TV-om i sofom za sedenje. Kabina je nadrealni prostor kreiran sa prozorima od poda do plafona i krovnim prozorom za dodatno osvetljenje.

Najbolji aspekt luksuzne jahte Joy je ogroman skup igračaka. Gosti će pronaći sve od tobogana na naduvavanje do skija za vodu i kajaka. Ako ovaj širok asortiman nije dovoljan, tu je i oprema za ljubitelje ronjenja i pecanja. Ukratko, luksuzna jahta Joy ima sve što vam je potrebno da vaš odmor na okeanu bude nezaboravan.

Ovu luksuznu jahtu pokreću dva MTU motora i može se pohvaliti maksimalnom brzinom od 16 čvorova i brzinom krstarenja od 14 čvorova. Neverovatna motorna jahta Joy koja pruža radost može se iznajmiti za 700.000 dolara nedeljno.

Jedna od zanimljivnosti je da legenda Čikago Bulsa Majkl Džordan voli da provodi vreme na ovoj jahti. Najveći NBA igrač svih vremena primećen je na luksuznoj jahti 2019. kako sa prijateljima plovi ka karipskom ostrvu St Barts. Trošio je ne manje od 700.000 dolara nedeljno da bi uživao u lokacijama na najbolji mogući način. Biznismen, vredan 1,7 milijardi dolara, verovatno je čak poslovao na brodu Joy, zahvaljujući njegovom visokotehnološkom audio-vizuelnom sistemu i satelitu. Ikona NBA lige je ljubitelj pecanja i vlasnik jahte „Catch 23“ vredne 7,1 milion dolara. Zanimljivo je da je njegova jahta „Catch 23“ nazvana po dresu broj 23.  

Pokazujući pedantnu izradu u kombinaciji sa vrhunskim sadržajima i nizom igračaka na vodi, motorna jahta Joy obećava zaista nezaboravne čartere čak i za najprobirljivije goste.