Superjahta koju je Đorđo Armani dizajnirao za sebe, u svom stilu

Posedovanje jahte je privilegija, a Đorđo Armani je svoju jahtu iz snova sam dizajnirao...

Superjahta modnog dizajnera milijardera nazvana Main, završena je u roku od 30 meseci i urađena je u tandemu sa kompanijom Codecasa. Đorđo Armani znao je tačno kako njegova luksuzna jahta neće izgledati i pre nego što je osmislio.

„Ponekad bi pripadale ljudima koje sam poznavao, ponekad su bile samo iznajmljene. Nikada nisu bile u mom stilu – previše bele, previše osvetljenja, previše mermera, kristala i mahagonija“, rekao je dizajner o njegovom iskustvu na jahtama na kojima je boravio.

Njegova jahta za uživanje Main oličenje je ličnog stila italijanskog modnog dizajnera. Čovek koji voli organizaciju i kontrolu, ne mari za hotele, zbog čega poseduje devet raskošnih domova širom sveta. Njegov pomoćnik je otkrio da je jednom prilikom legendarni modni kreator iznajmio superjahtu samo da bi je prekrio presvlakama od strane drugog modnog dizajnera! Sa četiri decenije posvećene svetu forme, dizajna i mode, teško da se ikoni može zameriti što razmišlja na ovaj način.

Jahta koju je Codecasa izgradila 2008. je oličenje Armanijeve vizije, a dizajner je zaslužan za izgled svakog kutka jahte duge 65 metara. Armani je jahtu dizajnirao u potpunosti, od trupa do enterijera, stavljajući sve što smatra važnim na moru i, istovremeno, uvodeći koncept doma. I tako je dizajnirao ne samo prostore za sunčanje i trpezarije, već i delove u kojima ljudi zaista žive, najprivatnije delove. Prva upečatljiva karakteristika Main jahte (među mnogima) je vojno-zelena boja. Boja je odabrana sa namerom da kamuflira jahtu, tako da ne privlači mnogo pažnje. Jedinstveni izbor boja nastavlja se u kuhinji ukrašenoj retro lakiranim staklom. Čak su i plafoni lakirani metalik sivom bojom, dok ostatak jahte izgleda elegantno u lakiranoj tamnozelenoj boji koja odgovara spoljašnjosti.

Jahta vredna 60 miliona dolara sadrži šest kabina za 12 gostiju koje opslužuje posada od 14 članova za besprekorno luksuzno iskustvo jedrenja. Na glavnoj palubi nalazi se fantastičan dnevni boravak sa kaminom. Očekivano, atraktivne sofe Armani Casa po meri naglašavaju prostor, odvojene tabureima i stočićima. Prema krmi se nalazi intimna trpezarija. Najbogatija oblast je, bez sumnje, vlasnički apartman. Milijarder (Armanijeva vrednost se procenjuje na 9 milijardi dolara) uživa u sobi okruženoj nameštajem Armani Casa po meri i mermernim kupatilima.

Saloni ne nude samo tradicionalne aranžmane za sedenje sa kaučima i foteljama, već postoji i nekoliko aranžmana za sedenje u japanskom stilu, sa samo nekoliko jastuka na podu oko drvenih stolova. Uz veliku upotrebu crnih, belih i tamnih tonova, enterijer Main jahte izgleda kao utočište od sunčevih zraka. Kabine prate iste tamne tonove kao i ostatak jahte. Većina soba takođe ima radne stolove gde dizajner može da kombinuje posao sa zadovoljstvom. Pored toga, superjahta uključuje bioskop, spa bazen, veliku palubu za sunčanje, zatvorenu teretanu i garažu na donjoj palubi.

Armani ne organizuje velike zabave na jahti ali voli društvo, a oni se povinuju pravilima njegove voljene jahte. Luksuznom jahtom upravlja posada uniformisana teget bermudama i bež polo majicama ukrašenim njenim logotipom. Čak i za goste na fantastičnoj jahti postoji kodeks oblačenja koji je obavezan za sve putnike. Prstenje i cipele su zabranjeni na jahti koja je napravljena sa ljubavlju i vizijom jer nehotice može da se ogrebe završna obrada jahte.

Pogledajte galeriju kako biste bolje otkrili šta je to što Armani smatra superjahtom. Jahta poznatog dizajnera nije za čarter, niti će biti. Jedini način na koji ćete ikada kročiti ovde je ako vas lično pozove dobri stari Đorđo Armani.

Luxury Experience