Super automobil u svetu jahti: Altea

Iako sada možda nije vreme za planiranje veličanstvenog krstarenja luksuznom jahtom, to je nešto za čim mnogi od nas žude…

Holandsko brodogradilište, Heesen Yachts, upravo je lansiralo svoj novitet koji nas je naveo da ponovo počnemo da maštamo o godišnjim odmorima i neverovatnim avanturama. U pitanju je 49.8 metara dugačka superjahta Altea, koja je celosti kreirana od aluminijuma.

Ako sve bude išlo po planu, ova jahta će svojim vlasnicima biti dostavljena u proleće iduće godine, a poseduje eksterijer koji je dizajnirao Frenk Laupman iz Omega Architects, sa ogromnim glaziranim prostorima i brojne druge interesantne detalje.

Kada se govori o enterijeru, možemo slobodno reći da je ova jahta klasa sama za sebe. Ona poseduje šest predivno dizajniranih kabina u kojima ima dovoljno mesta za deo 12 osoba sa elegantnim ambijentima koji u sebi sadrže teksturnu kožu i jedinstvene tepihe pravljene po meri, pored premijum komada kreiranih od svile, baršuna i drugih dekadentnih materijala.

Jahta pored toga poseduje pet kabina za posadu od devet članova, zajedno sa izobiljem zajedničkih prostora za relaksaciju i druženje. Konstruisana na osnovu dizajna i inžinjerske platforme Nova Plus, aluminijumska jahta je ispod 500 GT. Ona sadrži dva MTU 12V 2000 M72 dizel motora pri čemu svaki ima 1.080 kW, pa može razviti maksimalnu brzinu od 19.5 čvorova, dok joj je prelazni opseg 3.750 nautičkih milja, pri brzini od 12 čvorova.

Cena ove jahte trenutno nije poznata, ali očekujemo da će dostići nebesa. Da li biste je kupili?