Staklena vila za osvajanje pučine

Najbolji način da uživate u lepoti okeana je da se nađete usred pučine, bez ikakvih ometanja oko vas…

Boravak na luksuznoj jahti kreiranoj u formi staklene vile definitivno je najbolja opcija koja vam upravo takav doživljaj može pružiti, baš poput novog Mangusta Oceano 39 broda. Manji od Mangusta 43 modela ulaznog opsega, novi brod je poslednja varijanta slavnog brodogradilišta koja je zaslužila titulu staklene vile, zahvaljujući svom otvorenom planu prostora i staklenim zidoima.

Jahte koje poseduju neverovatni niz luksuza nisu nimalo neobična pojava na tržištu, oni za mnoge od onih najprestižnijih, glavni akcenat stavljen je na blizak kontakt sa morem i pučinom, omogućen širokoj upotrebi stakla, minimalnoj superstrukturi i ograda, sa kliznim staklenim vratima koje je pretvaraju u palate na otvorenom.

Dizajner Alberto Mansini tvorac je jahte sa tri palube, čija je glavna svrha uživanje u pogledu na okean sa svake od njih. Enterijer jahte je osmišljen kao minimalističko, toplo i udobno jezgro, sa mermernim radnim površinama, palubama od tikovine i drvenim panelima, koji su akcentnovani snenim komadima rasvete.

Zahvaljujući svojim prozirnim staklenim delovima, jahta je ispunjena prirodnom svetlošću, koja se nežno prelama preko komada nameštaja u tonovima krem boje, pletenih stolica i površina boje peska, doprinoseći toplom osećaju ambijenta. Eksterijer jahte je takođe velikodušno dizajniran i sadrži dva staklena infiniti bazena, kao stvorena za uživanje tokom čitavog dana.

Kada se radi o njenim performansama, nova Mangusta jahta može imati maksimalnu brzinu od 21 čvor na sat, što joj omogućava da seče talase i svim svojim moreplovcima pruži optimalan komfor.