Spoj mladosti i tradicije u novoj veličanstvenoj jahti

Fincantieri Yachts brodogradilište poznato je po dizajniranju veličanstvenih megajahti po meri, koje izazivaju status kvo…

Svojim novim brodom, slavni brend izazvao je pravu buru – koncept nove generacije poznat kao Blanche, dugačak je 70 metara i sadrži prostrani enterijer koji će vas definitivno podseti na hotel sa pet zvezdica koji ste oduvek želeli da posetite. Prva stvar koju ćete primetiti vezano za ovu jahtu je kompletno odsustvo nepotrebnih detalja. Italijansko brodogradilište namerno je izbeglo stvaranje vizuelnih opstrukcija, u korist prostranosti i jednostavnosti. Osim toga, na taj način, vaše oči će moći da uživaju u gracioznim linijama ovog broda, gde god da pogledate.

Koncept Blanche razvijen je u partnerstvu sa Gabrijelom Terucijem. Mladi italijanski dizajner osnovao je svoj istoimeni studio 2016.godine, a već sada iza sebe ima nekoliko prestižnih projekata. Kombinujući svežu krv dizajnera, sa tradicijom brodogradilišta dužom od dva veka, nastao je projekat koji je zaista pionirski, što vam postaje spektakularno jasno kada zađete u enterijer.

Jedna od glavnih osobina jahte je njen veličanstveni enterijer. Blanche ima očekivani volumen od 1.535 GT, okarakterisan otvorenim planom prostora koji sunčevu svetlost pretvara u dizajnerski element. Jahta nudi dovoljno mesta za 14 gostiju u sedam kabina, sa odvojenim kabinama za 17 članova posade. Luksuzni master apartman otvara se prema veličanstvenoj privatnoj terasi, dok je sam po sebi okružen panoramskim prozorima i pruža uživanje u neverovatnom pogledu na pučinu.

Kada se radi o pogodnostima, Blanche poseduje beach klub, zajedno sa vodopad bazenom, đakuzijem, idiličnom sky ložom, wellness odeljkom i piano barom. Kada se radi o performansama i specifikacijama, tačne cifre nisu bile dostupne u vreme pisanja članka, ali kako brodogradilište kaže, Blanche će imati prelazni opseg od 5.000 nautičkih milja pri brzini od 12 čvorova.

Divizija megajahti Fintantieri Group dizajnira i gradi brodove po meri sa dužinom većom od 90 metara od 2005.godine, i jedan su od najvećih igrača u ovom polu. Iako će Blanche biti nešto kraća od svojih sestara, sigurni smo da će probuditi veliku ljubav u svom budućem vlasniku.