Space-X - jahta skoro u celosti kreirana od stakla

Ime jedne jahte može vam reći mnogo toga o njoj – a to je posebno istinito, kada se radi o najnovijem luksuznom Sanlorenzo brodu…

Nova jahta dužine 44 metra dobila je naziv X-Space, a nudi neverovatnu količinu prostora. Sa čak pet paluba, superjahta dobila je uglađeni eksterijer koji potpisuje Zuccon International Project studio, a koji je fokusiran na temu transparentnosti i akcentovan je staklom. Enterijer koji meri 495 GT nastao je kao delo Pjera Lisonija i nastavlja ovu temu sa dodatnim staklenim elementima, dok kao rezultat toga, jahta nudi prostor u kom granice eksterijera i enterijera praktično ne postoje.

“X-Space je primorana da postane brod koji je skoro u celosti kreiran od stakla: mnogi njeni elementi su stakleni, sadrži velike prostore i neke od kabina nemaju više male otvore, već staklene zidove”, objašnjava Lisoni.

Uprkos transparenciji broda, njegov enterijer usmeren je tako da ponudi optimalnu količinu privatnosti svima koji su na njemu. Inovativni raspored prikazuje nam kormilarnicu i kapetansku kabinu na palubu sa mostom, tako da je gornja paluba u potpunosti posvećena vlasniku.

Ovaj skriveni raj sastoji se od luksuznog “stana” sa radnom i dnevnom sobom, kao i velikom master kabinom koja je uramljena staklenim zidovima, uz privatnu terasu i ogromni prostor za sunčanje, akcentovan bazenom.

Budući da master kabina ne zauzima prostor na glavnoj palubi, tu sada postoji sasvim dovoljno prostora za druge pogodnosti. U centru priče je velikodušno dizajnirana dnevna soba koja dolazi sa otvorenom ložom namenjenom uživanju na otvorenom. Pored toga, ovaj prostor može biti proširen zahvaljujući modularnim balkonima.

Krmeni deo glavne palube sadrži prostranu multi-tasking terasu koja je krunisana glomaznim bazenom sa staklenim ivicama, koji mu pomažu da se savršeno stopi sa morem.

Jahta je dizajnirana za moreplovce koji žele da istraže udaljene destinacije, a da pritom ne žrtvuju luksuzni život na koji su navikli. Kako kažu iz italijanskog brodogradilišta, ona u sebi spaja “fascinantni svet istraživača i romantične vizije klasičnih brodova”. Detalji vezani za propulziju tek treba da budu objavljeni, ali prema navodima, jahta ima prelazni opseg od 4.000 nautičkih milja, pri brzini od 10 čvorova.