Sinot serija jahti pretvara okean u mikonski bar na plaži

Porodicu od tri superjahte, različite veličine, ali jednake po luksuzu i udobnosti, predstavila je holandska kompanija Sinot.

Modeli Beach 77, 88 i 99 ističu klub na plaži koji imaju, a koji izgleda kao plutajući bar-restoran.

U svetu nautike, uobičajena pojava u nadmetanju dizajnerskih firmi je ko će predstaviti najveću, najluksuzniju i najupečatljiviju jahtu. Izgleda da je holandski studio Sinot Yacht Architecture & Design prihvatio još jednu teoriju koja kaže da dobre stvari dolaze u troje. I tako, pod okriljem koncepta „Beach”, lansira porodicu super jahti, koje su dostupne u tri veličine.

Objašnjavajući razloge za stvaranje novih jahti osnivač i dizajner kompanije Sander Sino je rekao: „Postoje porodice jahti koje uključuju mnoge modele, ali većina se razlikuje u pogledu prostora, nivoa udobnosti i filozofije dizajna. Mi smo napravili identične dizajne u različitim veličinama da bismo stvorili kohezivnu porodicu jahti."

Prednost Sinot dizajna je u tome što je konstrukcija jahti zasnovana na potpuno standardnoj platformi čime se štedi vreme i novac za vlasnike, pogotovo što sve jahte u porodici - bez obzira na veličinu - imaju istu opremu. To je slučaj sa modelima Beach 77, Beach 88 i Beach 99 (77, 88 i 99 metara respektivno). Prema Sinot kompaniji, dizajn takođe omogućava još veću skalabilnost, pri čemu je najmanja jahta koja je mogla da se izgradi bila dugačka 70 metara (kako se ne bi ugrozila adekvatnost unutrašnjeg prostora), dok bi najveća mogla da dostigne 111 metara.

Uobičajene karakteristike dizajna uključuju višeslojnu krmenu palubu sa ležaljkama, salonima i trpezarijom na otvorenom. Veliki, ugrađeni infinity bazen sa vodopadom poboljšava vezu sa morem. Klub u zatvorenom prostoru, proširen je preklopnim platformama sa obe strane jahte koje izlaze na površinu mora, stvarajući okeansku terasu.

Sa jedne strane beach club salona nalaze se sofe i niski stočići, dok je druga strana potpuno opremljena sa svime što je potrebno za punu sesiju pilatesa. Kada gosti ne plivaju na krmi, platforma služi i kao pristanište za igračke na vodi i džet skije. Dizajn takođe nudi izbor produžetaka palube na naduvavanje, koji uključuju dodatne trpezarije na otvorenom.

U seriji superjahti BEACH, glavna lokacija je rezervisana za primarni apartman u prednjem delu vlasničke palube. Vlasnički apartaman je povezan sa kupatilima i garderobama, zadivljujućim prolazima sa obe strane zida, unutar staklene fasade pune visine.

Vlasnička paluba je dizajnirana za isključivu upotrebu vlasnika, pružajući posebnu palubu za plovidbu u potpunoj privatnosti i maksimalnom komforu. Svi aspekti vlasničke sobe, od dizajna kreveta i dodataka do stolica i tepiha, potpuno su prilagođeni i pažljivo izrađeni od zaista održivih prirodnih materijala. Sofisticirana upotreba toplih tonova boja i neutralnog indirektnog osvetljenja stvara intimnu, domaću atmosferu.

Beach Club na donjoj palubi serije superjahti BEACH je savršeno mesto za zadržavanje i okupljanje pre i posle vodenih sportova, ili samo za dobar provod. Kao ključna lokacija za uživanje u kvalitetnom vremenu, Beach Club nudi neformalno sedenje, piće, zabave, kozmetičke tretmane, masažu, pilates, teretanu ili jogu.

Beach Club ima direktan pristup spoljašnjoj palubi na krmenoj plaži sa infinity bazenom i ležaljkama. To je jedinstven društveni prostor koji omogućava većim grupama da se pridruže na jahti i uživaju u društvu porodice i prijatelja. Udobna opuštena sedišta osiguravaju da je ova zona žarište svake jahte danju i noću, omogućavajući svima da uživaju u okeanu u potpunosti.

Jahte serije „Beach“ imaju dizel-električni hibridni pogonski sistem, iako je mašinska prostorija dovoljno velika da se prilagodi evoluciji alternativnih goriva. Za više informacija o novoj porodici jahti možete posetiti sajt Sinot Yacht Architecture & Design.

Luxury Experience