See - koncept jahta koja prelazi sve nivoe

Gill Schmid Design najnoviji koncept superjahte dobio je ime See, a svakako ga je teško izbeći…

Hibridni brod, koji je nastao u partnerstvu sa Lateral Naval Architects, dugačak je 65 metara i dobio je zaista jedinstveni eksterijer, okarakterisan velikim površinama reflektivnog stakla. Enterijer broda dobio je volumen od 1.670 GT, a možemo slobodno reći da mu je cilj da bude daleko ležerniji od obične superjahte. Brod izbegava tipični, formalni salon i trpezariju u korist otvorenog plana prostora, sa modularnim delovima koji nude izobilje fleksibilnosti. Kako kažu iz studija, kada posmatrate ovu jahtu, trebalo bi da pomislite na Transformerse u arhitektonskom konceptu.

See hibridna jahta sastoji se od šest gostinjskih kabina, koje su smeštene oko bazena ili đakuzija. Vlasnički apartman se nalazi na gornjoj palubi i proteže se čitavom širinom. Tu je takođe i smeštaj za posadu od 17 članova.

Savršena za zabavljanje, See sadrži veličanstvenu kuhinju sa zajedničkim stolovima i pratećom ložom. Takođe, opremljena je i odeljkom za suši i otvorenim delom za roštiljanje. Ovde ćete moći da uživate i u svežem povrću dok ste na pučini, jer jahta dolazi sa hidrofoničnim rezervoarima u kojima možete uzgajati svoje omiljene sorte, zajedno sa komorom za fermentaciju i laboratorijom za pečurke.

Naravno, See jahta je ispunjena brojnim pogodnostima, uz pomoć kojih se može nadmetati sa odmaralištima sa pet zvezdica. Krucijalnim detaljem svakako se može nazvati infiniti bazen staklenog dna koji krade svu našu pažnju na glavnoj palubi. Najveći od pet bazena, oivičen je ležaljkama za sunčanje i đakuzijem, a savršen je za pravljenje fantastičnih selfija vrednih, vašeg Instagram feeda. Pored toga, na ovoj palubi se nalaze loža i bar, gde ćete sa uživanje dočekati happy hour svakoga dana vaše plovidbe.

Takođe, svojom lepotom se izdvaja i krmena loža, koja je dobila modularni stakleni zid, koji joj daje mogućnost da se transformiše u bioskop na otvorenom i terasu sa pogledom na okean, u trenu oka. Čitavu priču kompletiraju spa i wellness prostori, kompletirani saunom, parnom sobom, teretanom i još jednim infiniti bazenom.

Na kraju, možemo reći da je ova jahta opremljena E-Hybrid sistemom propulzije sa Lateral potpisom, koji obećava maksimalnu brzinu od 16 čvorova i maksimalni prelazni opseg od 3.750 nautičkih milja.

Ukoliko vam se dopada sve što ste pročitali, predlažemo vam da za kraj prelistate i našu galeriju.