Saxdor 320 GTO - Revolucija sportskih jahti

Više slika

Više slika

Nakon uspešnog lansiranja inovativnih modela 200 Sport i Pro Sport, brodogradilište Saxdor Yachts predstavio je model 320 GTO – revolucionarni sportski brod sa vanbrodskim motorom.

Među standardnim čamcima ili modelima sa centralno postavljenom konzolom, kruzerima pa čak i najnovijim superjahtama, postoje atraktivni novi modeli koji izazivaju maniju u nautičkoj industriji u ovom trenutku. Jedan od najinteresantnijih brodskih dizajna koji se velikom brzinom probija na tržište je brend Saxdor.

Saxdor donosi neke od najinteresantnijih brodskih dizajna na tržištu koju je napravio u saradnji sa nagrađivanom dizajnerskom kancelarijom J&J Design. Prvi pogled na bilo koji od Saxdor modela – a naročito 320 GTO – svakako će vam zadržati pažnju duže nego što ste očekivali. Elegantan, sređen, moderan, pa čak i futuristički dizajn sa retro bojama i zanimljivim konfiguracijama rasporeda je zaista jedinstven, i iako se nekima možda neće svideti, ovi brodovi se definitivno uklapaju u novo doba plovidbe osmišljene za urbanu ekipu i brzo će se svideti velikom broju ljudi.

Šta nudi SAXDOR 320 GTO?

Za početak, Saxdor 320 GTO je plovilo dužine 10,28m sa mnogo snage, stila i sadržaja koji omogućavaju najviši nivo uživanja. Sa dužinom tik ispod 10,3 metra, tupi/vertikalni pramac modela GTO, kao i stilizovani fiksni tvrdi krov, dva moćna V8 Mercury motora od po 300 ks čine ovu modernu mašinu posebnom zverkom.

Saxdor 320 GTO nudi mnogo toga u svim aspektima. Pored zanimljive i privlačne moderne estetike, unutrašnji raspored na ovim brodovima je svakako intrigantan i atraktivan u poređenju sa standardnim ribarskim brodovima sa cetralno postavljenom konzolom.

Osposobljen da primi 9 osoba, njegova konfiguracija sedišta iza upravljačke konzole u redovima od po tri sedišta definitivno se izdvaja i zapada za oko. Osećaćete se kao da ste kročili na fensi adrenalinski brod. Svako može udobno da se zavali i bezbedno uživa u plovidbi do raznih ostrva i plaža tokom celog dana.

Svestranost kokpita je posebna karakteristika. Bočne terase koje se otvaraju stvaraju nenadmašnu vezu sa vodom. Sa podesivim naslonima za leđa dobijate mogućnost da promenite raspored sedenja i potpuno transformišete brod. Zadnja klupa se preklapa unapred čime se dobija još jedna velika udobna garnitura za sunčanje, ili možete da preklopite naslon drugog reda sedišta i dobijete „separe“ sa dve klupe i stolom na izvlačenje između.  Ispod sedišta ima mnogo prostora za odlaganje opreme, a zadnja klupa se otvara preko električnih aktuatora i omogućava pristup baterijama i instalacijama ispod palube.

Krećući se napred prema upravljačkoj konzoli, dalje imate bar sa sudoperom smešten iza sedišta za upravljačkom konzolom. Bar ima električni gril od 240V, kao i sudoperu sa dva frižidera ispod i predstavlja esencijalnu opciju koju morate imati za organizovanje druženja i noćenja na brodu.

Za upravljačkom konzolom, elegantni tvrdi T-krov vas štiti od vremenskih uslova a imate i opciju sa vetrobranskim staklom koje vas u potpunosti štiti od vetra. Sedišta za upravljačkom konzolom imaju sedalni deo koji se podiže i pogodna su za vožnju u sedećem ili stojećem položaju, a komandna tabla deluje u najmanju ruku zadivljujuće i više liči na komandnu tablu nekog Mercedes automobila. Jednostavno i bezbedno rukovanje je jedan od prioriteta kompanije Saxdor, tako da su digitalne kontrole i volan pozicionirani tako da omoguće udobnu vožnju, a za dodatno pojednostavljeno upravljanje tu su Mercury JPO džojstik, automatski flapsovi i pramčani propeler. Staklena komandna tabla na upravljačkoj konzoli sa dva Simrad ekrana od 12 inča sadrži navigaciju i sonar, kao i Fusion paket za zabavu spreman za žurke na brodu ili opuštenu muziku za relaksiranje na vodi.

Ispod palube 320 GTO se može pohvaliti prostranom kabinom, što ga čini udobnim dnevnim čamcem i idealnim vikendašem. Fiksni dupli ležaj ima dovoljno prostora za spavanje ili sedenje uspravno. U kabini se nalazi komforan toalet stajaće visine.

Performanse

Ova korita u sebi sadrže X-faktor, vau-faktor i adrenalinski faktor. Oštar pramac, dvostruki stepenasti prelaz sa srednjeg ka zadnjem delu korita, nekoliko kontra useka i umereni ugao nagiba korita dokaz su tehničke savršenosti ovih korita.

Dizajniran da maksimizuje efikasnost, unapredi performanse i obezbedi komfor, model 320 GTO pruža uzbudljivu, zabavnu i lako upravljivu plovidbu. Maksimalna snaga je dvostruki Mercuri od 300 KS, a minimalna jedan V8 motor od 300 KS koji u idealnim uslovima može da dostigne maksimalnu brzinu oko 40 čvorova. Sa dvostrukim vanbrodskim motorima od 300 KS, Sakdor 320 će postići maksimalnu brzinu od preko 50 čvorova sa optimalnim opsegom krstarenja između 20 i 40 čvorova.

Sakari Mattila, osnivač Sakdor Yachts kaže: „Uvek sam se divio italijanskom dizajnu, američkoj funkcionalnosti, nemačkom kvalitetu i francuskim cenama. Sa 320, cilj je da se ovi atributi spoje i kombinuju sa skandinavskim načinom vožnje čamcem."

Ovi brodovi su mnogima prirasli za srce tokom zadnjih godinu dana. Svestrani raspored i raznolik asortiman dodatnih opcija, X-faktor po pitanju performansi i upravljanja, kao i ukupan odnos cena-kvalitet uzimajući u obzir veličinu i opremu na plovilu.

Generalni uvoznik I distributer brenda SAXDOR za Srbiju je ATV & NAUTICA centar.

OSNOVNE SPECIFIKACIJE       

Dužina,Širina: 10,28m x 3,10m          

Težina (kg):  2.650      

Maks. snaga motora (Ks): 3x300       

Kapacitet goriva (l): 450         

Broj osoba: 9  

Broj ležaja: 2  

Luxury Experience