Savršeno luksuzni brod za biznismene visokog profila

Milijarderi beskrajno dubokih džepova sada mogu uživati u životu prepunom luksuza pored superautomobila i svojih palata...

Kako bi iskusili život u neograničeno izdašnom izdanju i proslavili svoj lični uspeh, neki od njih sada mogu sebi priuštiti kreaciju kao što je Pininfarina Catamaran superjahta, neobično plovilo dugačko 21 metar. Catamaran Yacht projekat, dizajnera Samjuela Erika Pikarinija, predstavlja koncept za sada, ali ukoliko se nađe neko spreman da izdvoji dovoljnu sumu novca, onda će ovaj luksuzni brod sa papira biti pretočen u realnost.

Novi projekat poznatog majstora predstavlja metaforu izraza “zakoračiti u život”. On je kao dobro ostareli viski i superlativno vino, namenjen poslovima visokog prioriteta i najvišoj klasi, daleko pogodniji zaključivanju velikih ugovora visokog rizika, koji će svakako pratiti velika i neizostavna zabava za sve učesnike. Luksuzni katamaran ističe svoj veliki, transparentni trup, koji omogućuje svim gostima uvid u glavnu spavaću sa jedne i gostinjsku sobu sa druge strane.

Kada iz luksuzne superjahte zakorače na palubu, svi posetioci mogu primetiti izvanredno dizajniran prostor za sedenje i okrugle stolove, savršene za uživanje u pogledima na zalazak sunca i ispijanje koktela. Za neverovatno iskustvo u posmatranju pučine ili nepreglednih okeanskih površina, tu je viseći most koji nudi obilje mesta za sedenje i panoramsku perspektivu.

Dizajner Samjuel Eriko Pikarini dodao je neke do sada neviđene luskuzne detalje, u vidu nepogrešivog “manje je više” dizajnerskog narativa kompanije Pininfarina, reflektujući ga predivnim stilskim enterijerima, blagim svetlosnim izvorima i minimalističkim nameštajem, finiširanim vrhunskim materijalima kao što su mermer i dragoceno drvo.

Nekoliko prostora namenjenih sedenju i relaksaciji mogu se izbrojati na ovom ultra luksuznom katamaranu, a jedan od njih se nalazi odmah ispod kabine i može duplirati svoju upotrebnu funkciju kao saunski prostor, dok je druga, nešto manja površina opremljena pravim peskom, kamenjem i vegetacijom. Formalna trpezarija uključena je u enterijer broda odmah pokraj gostinjske sobe, zajedno sa izvanrednom sunčanom terasom izdašne kvadrature. Capitolo je pravo umetničko delo moderne i luksuzne brodogradnje, idealno za svakog pravog kralja kapitala.