Savršena superjahta za svaki kutak sveta

Pre šest godina, Valerio Rivelini osmislio je dizajn italijanskog kruzera sa modularnim kokpitom. Sada, ovaj slavni nautički inžinjer čitav koncept prenosi na sasvim novi nivo, kreirajući ogromnu Explorer jahtu, koju možemo slobodno nazvati Transformerom sedam mora.

Istoimena Rivelinijeva firma, Studio Tecnico Rivellini, upravo je predstavila ovaj koncept dužine 56 metara, prigodno nazvan Extended Explorer. Kako iz studija kažu, novi brod kombinuje pouzdanost robusnog vojnog broda i komfor luksuzne superjahte. Kao takav, dizajniran je da podnese sve vrste vremenskih uslova, sa puno stila.

Naravno, glavni element jahte jeste njen krmeni deo koji može menjati svoj oblik. Zahvaljujući jednoj modularnoj platformi, gornje i donje palube mogu biti proširene u tandemu, kako bi svim putnicima ponudile još više prostora za uživanje.

Kada je otvorena, gornja paluba krme transformiše se u novi prostor za opuštanje sa ležaljkama za sunčanje i alfresco trpezarijskom postavkom. Na isti način, glavna paluba se otvara kako bi ponudila sasvim dovoljno prostora za teretanu na otvorenom, sa izobiljem mesta za sedenje i uživanje pod suncem. Ova paluba se preliva prema beach klubu smeštenom ispod, koji je opremljen modularnim elementima za sedenje i direktnim pristupom okeanu.

Osim toga, brod ima velikodušno dimenzioniranu prednju palubu koja dolazi sa terenom za basket, u slučaju da se raspoloženi za partiju 1-na-1 dok istražujete Arktik.

Prilagodivi enterijer, u međuvremenu, inspirisan je morskim okruženjem. Ispunjen je prirodnim materijalima, poput nubuk kože, zajedno sa plavim tonovima i belim lakom. Raspored uključuje vlasnički apartman koji zauzima čitavu gornju palubu i ima sopstvenu otvorenu terasu.

U skladu sa zelenim trendovima tržišta, Extended Explorer jahta opremljena je hibridnim motorom kako bi se ograničio uticaj broda na ekosistem.

“Dok stabilnost i robusnost omogućavaju ovoj jahti osvajanje ledenih mora krajnjeg severa u okruženju bezbednosti i komfora, njen eksterijer je idealan za uživanje u toplim morima, od Mediterana do Kariba, zahvaljujući svojoj versatilnosti koja je dodatno osnažena modularnom krmom”, izjavio je Rivelini.

Naravno, modularna krma nije baš novi koncept kada se radi o dizajnu superjahti, ali je definitivno izvedena na sasvim inovativni način. Otkrijte detalje u galeriji.