Savršena istraživačka jahta slavnog ruskog dizajnera

Neverovatno efikasni trup 165 Viatorem jahte, daje još dugačak raspon sa optimalnom potrošnjom goriva…

Svaki put kada se “navigacija bez granica” nađe u opisu istraživačke jahte, znate da je pred vama prava poslastica. To znači da brod može ploviti u bilo kom delu sveta, u bilo koje doba godine, poput poslednjeg ekspedicijskog koncepta renomiranog nautičkog dizajnera Maksa Živova.

Ovaj epski kruzer od 164 stope, poznat kao 165 Viatorem, predstavlja vrhunski brod u novoj Neo Explorer seriji ruskog dizajnera. Viatorem u prevodu sa latinskog znači “putnik”, a ova istraživačka jahta je baš to. Njen efikasni trup daje još neverovatni raspon sa optimalnom potrošnjom goriva, dok istovremeno obećava pravo uživanje na pučini. 165 Viatorem model ima hibridni sistem propulzije i specijalne stabilizatore, zbog kog mož bezbedno i udobno ploviti čak i na nemirnim vodama.

Dizajn eksterijera i njena nautička arhitektura, koji su ručni rad Živova i turske Otobot Project gurpe, istovremeno su prefinjeni i moderni. Njene uglađene linije dobile su klasičnu paletu boja, dok je jahta neprikosnoveno elegantna uprkos svojim pozamašnim dimenzijama. Jahta je dobila čelični trup i superstrukturu od aluminijuma, ali na zahtev, ona može biti kreirana i od kompozitnih materijala.

Na palubama, putnici ove jahte mogu uživati u luksuznom enterijeru koji je kompletiran prostranim salonom sa staklenim panelima koji propuštaju izobilje prirodne svetlosti. Brod može primiti do deset gostiju unutar vlasničkog apartmana koji ima sopstveni balkon i četiri savršeno dizajnirane kabine za goste. Pored toga, tu je i glomazni beach klub sa pristupom bazenu, ležaljkama za sunčanje i barom. Jahta sadrži i heliodrom i tender, ukoliko vam je potrebno dodatno uzbuđenje.