Saudijski princ prodaje svoju superjahtu po sniženoj ceni

Više slika

Više slika

Da li ste razmišljali o kupovini superjahte? Sve i da niste, snižavanje cene u visini od 10 miliona dolara će možda promeniti vaše mišljenje...

Jahta Sarafsa, dugačka 82 metra, koja je dostupna za kupovinu, privkla je pažnju upravo spuštanjem svoje cene. Konstruisana 2008.godine od strane Devonport Yachts, ova jahta dobila je snop od 15 metara i volumen enterijera koji meri 3.179 GT. Winch Design studio odgovoran je za enterijer i eksterijer jahte vredne 65 miliona dolara, koja je kreirana od aluminijuma i čelika. Kvalitetno dizajnirani brod će vas transponovati u davno prošlo vreme koje je okarakterisano raskošnim temama, sa izobiljem skupocenih komada nameštaja i tamnih tonova.

Jahta sa šest paluba može udobno smestiti 14 gostiju u sedam kabina sa privatnim kupatilima, dok ih opslužuje posada od 23 člana. Raskošna jahta poseduje privatni bioskop, zimsku baštu sa prostorom za obedovanje do koje se dolazi prolaskom kroz impozantna staklena vrata, potpuno opremljeni spa sa bazenom i heliodrom.

Paluba za sunčanje je kao svoj prioritet postavila wellness, pa se na njoj nalazi hamam, teretana, spa bazen i đakuzi smešten ispod krova na uvlačenje.

Kako kažu i Burgess Yacht brodogradilišta, vlasnička paluba dobila je predivnu ložu za opservaciju sa nekoliko opcija za sedenje. Vlasnički apartman dobio je prostrani lobi, kupatilo sa kadom, veliki garderober i privatnu terasu.

Vlasnici i njihovi gosti mogu se kretati preko svih šest paluba koristeći liftove. Na Sarafsa jahti postoji izobilje zabave, zahvaljujući arsenalu tendera i igračaka, uključujući šest džet skijeva i dva luksuzna Diva Royal tendera između ostalog. Sarafsa superjahtu pokreću twin MTU dizel motori sa 2.682 KS, koji joj omogućavaju maksimalnu brzinu od 16 čvorova, odnosno brzinu krstarenja od 13 čvorova.

Sada, Sarafsa jahta se nalazi u Loanu u Italiji, a može se kupiti po ceni od 65 miliona dolara - zainteresovani kupci bi trebalo da imaju na umu da je ona korišćena isključivo u privatne svrhe.

Ko je Fahd bin Sultan Al Saud - vlasnik Sarafsa superjahte

Guverner Tabuk provincije od 1987.godine i član kuće Saud, vredan je milijardu dolara prema nekim izveštajima. On je drugi najstariji sin Sultana bin Abdulaziza, a završio je istoriju na King Saud Univerzitetu tokom sedamdesetih, dok je diplomu master studija dobio u Sjedinjenim Američkim Državama. Filantrop i zamenik predsedavajućeg Princ Sultan bin Abdulaziz Al-Saud fondacije započeo je svoju karijeru u ministarstvu rada i socijalnih pitanja.

Luxury Experience