Roman Abramovič kupio novu jahtu!

Roman Abramovič je čovek sa mnogo skupocenih igračaka…

Već smo zavirivali unutar njegovog privatnog aviona od 80 miliona dolara, vile, vikendice i mnogo toga drugog. Ako ste tada bili impresionirani, sigurni smo da vas će najnoviji dodatak njegovom arsenalu zabave oduševiti. Roman Abramovič uskoro očekuje dostavu svoje nove igračke, Solaris megajhate, koja će se pridružiti modelu Eclipse, koji je okarakterisan kao najveća i najskuplja megajahta sveta.

Dugačka 140 metara, Solaris jahta kombinuje četrdeset osam kabina na osam paluba, posadu od šezdeset članova i maksimalno 36 gostiju. Bez sumnje, ona je najskuplja superjahta pravljena po meri, ikada. Jahting fotograf, Džulijen Huber, koji je napravio slike u našoj galeriji putem drona, izjavio je da je ovo jedna od najvećih jahti koje je ikada video.

“Ona je definitivno među petnaest najvećih jahti sveta, a probudila je izobilje interesovanja među moreplovcima i entuzijastima”, izjavio je. Kako će Solaris prevoziti jednog od najbogatijih ljudi sveta i njegovu imućnu družinu, ona dolazi sa vrhunskim sistemima obezbeđenja, uključujući radarski kontrolisani sistem za detektovanje projektila, ojačane prozore i blindiranu zaštitu.

Pitate se šta krasi njenih osam paluba? Od luksuznih kabina, teretane, saune, đakuzija, pa sve do nekoliko loža i soba za zabavu, ona ispunjava sva naša očekivanja. Skuplja je od Eclipse jahte, pa samim tim, od nje očekujemo više luksuznih pogodnosti. Za sada ne znamo da li će poput Eclipse posedovati salon lepote, ali svakako ima otvoreni beach klub koji je savršen prostor za uživanje.

Ukoliko kojim slučajem zakasne na polazak iz luke, gosti se mogu pridružiti drugim putnicima na ovoj jahti uz pomoć dvadeset džet skijeva ili helikoptera. Solaris još uvek nije sasvim opremljena, ali kako javljaju svetski mediji, Abramovič će se ukrcati na nju, čim završi sa odmorom na Eclipse. Pedesetčetvorogodišnji oligarh definitivno ume da uživa u životu!