Reina Boats redefiniše život na moru lansiranjem plutajućih vila

Koliko god superjahta bila raskošna, milijarderima na kraju nedostaje udobnost doma.

Kompanija Reina Boats je već spremna sa rešenjem i predstavlja – „houseyachts“, odnosno jahte nalik kućama.

Skromni čamac iz 80-ih i 90-ih je modernizovan kako bi odgovarao životnom stilu i estetici 2023. Plutajuće vile dolaze u raznim veličinama i konfiguracijama, a za sada Reina linija sačinjena je od pet modela, od plutajućeg karavana do luksuznog dvospratnog "stana na vodi".

Ideja je pala na pamet osnivačima kompanije Reina, tokom pandemije, kada je more izgledalo kao najbolje mesto za život. Međutim, ono što je očigledno nedostajalo je udoban brod koji je nudio prostor i pogodnosti doma bez mnogo troškova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Reina Boats (@reinaboats)

"Mnogi brodovi nemaju životni prostor da pruže sve pogodnosti i udobnost koju ljudi žele. Motorni katamarani nude veću zapreminu, ali su takođe postali prilično skupi. Ovo je ostavilo kuće na vodi kao jedinu opciju", rekli su predstavnici brenda u izjavi.

Reina Live L44 DR je jedan od dva Reina Live modela, udoban i šarmantan model koji donosi funkcionalnost za stalno krstarenje i zabavu gostiju u prirodi. Ovaj model uključuje prednju palubu, dnevni boravak, trpezariju, kompletnu kuhinju, kupatilo i dve kabine. Gornja i donja paluba su povezane kružnim stepeništem. L44 DR deli veću glavnu kabinu na dve manje u kojima može da spava 5 osoba. Puna kuhinja u obliku slova C i trpezarija u zatvorenom i na otvorenom čine duži boravak na „plutajućoj vili“ ugodnijim.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Reina Boats (@reinaboats)

Ove predivne „vile za otvoreno more“ pokreću dva dvostruka motora velike snage. „One su štedljive, izuzetno tihe i rade glatko. Takođe su sertifikovane sa veoma niskom ocenom emisija od strane Kalifornijskog odbora za vazdušne resurse (CARB).“

Ako želite da vidite prvi model, Reina Boats – Reina Live 44DR, možete posetiti Međunarodni sajam nautike u Fort Loderdejlu u oktobru 2023.

Luxury Experience