Project XIA - neverovatni koncept jahte od 260 miliona €

Globe Regal Yachting, kompanija koja je specijalizovana za prodaju i iznajmljivanje luksuznih mega jahti, skoro je predstavila neverovatni koncept superjahte dugačak 160 metara, nazvan Project XIA…

Dizajniran u saradnji sa čuvenim njujorškim studiom, Gill Schmid Design i Hijos de Barreras brodogradilištem, ovaj impresivni brod će biti izgrađen sa čeličnim trupom i aluminijumskom superstrukturom.

Project XIA će imati dovoljno mesta za 44 gosta, u 22 predivna apartmana, uključujući i masivni vlasnički apartman koji se prostire na dva sprata i dve privatne palube. Superjahta će imati i posadu od 64 osobe koje će se pobrinuti za sve potrebe putnika, dok će snaga poticati od dizel električne opcije.

Naravno, čitav spektar luksuznih pogodnosti će biti dostupan na ovom brodu, jer će Project XIA imati akvarijum pune visine, kao i kazino i bar, noćni klub sa bazenom sa staklenim dnom, dva đakuzija na otvorenom i spa. Što se zabave tiče, 3D bioskopski prostor će takođe biti dostupan

Istraživači i avanturisti će se takođe zaljubiti u ovaj koncept, jer on dolazi sa dva heliodroma i jednim hangarom, kao i prostranim tenderskim garažama. Brod dužine 160 metara koji vidite pred sobom će formalno obedovanje podići na sasvim novi nivo, zahvaljujući elegantnom, formalnom trpezarijskom prostoru, vinskom podrumu i neverovatnoj loži za opservaciju sa panoramskim pogledom.

Cena ove odvažne superjahte je 260 miliona evra, iako će prilagođavanje i njeno opremanje svakako podići cifru još malo.