Project Grace - jahta za ambiciozne moreplovce

Ukoliko ste oduvek maštali o kupovini jahte koja će vam ponuditi neverovatan pogled, Nick Stark Design ima savršeno rešenje za vas…

Australijski studio predstavio je novi koncept, nazvan Project Grace, koji je dizajniran da sve svoje moreplovce oduševi pogledom na okean, gde god da se nalaze. Veličanstveni brod dugačak je 64 metra, a njegova glavna karakteristika su brojni detalji kreirani od stakla. Centralni prostori, poput glavnog salona na glavnoj palubi, sadrže prozore od poda do plafona kroz koje gosti mogu upijati energiju mora.

“Lako je zaboraviti da vlasnici jahti, svoje brodove doživljavaju spolja i iznutra – veličanstvena silueta je prelepa stvar, ali veći deo svog vremena ćete gledati izvan jahte, a ne u nju”, objašnjava Stark, osnivač studija i nautički arhitekta.

Istovremeno, stakleni detalji propuštaju izobilje prirodne svetlosti i povezuju enterijer sa svetom izvan njega. Sa tri palube, brod može ponuditi dovoljno mesta za do 12 gostiju, sa dva VIP apartmana na glavnoj palubi, uz odvojeni vlasnički apartman na gornjoj.

Gledano spolja, Project Grace je opremljen plažnim klubom, kao i wellness prostorom sa glomaznim bazenom, uz privatnu palubu za sunčanje sa đakuzijem i barom. Tu je čak i paluba posvećena zabavama koja dolazi sa svojim zvučnim sistemom, DJ kabinom i integrisanom rasvetom. Naravno, deo jahte su i heliodrom i tenderska garaža, koja nudi dovoljno mesta i za vodene igračke.

Kada se radi o performansama, jahta sa tri palube dobila je oštri i uglađeni trup, optimizovan za efikasne avanture na pučini. Brod će najverovatnije biti napravljen od aluminijuma kako bi se uštedelo na njegovoj kilaži, a biće opremljen litijumskim baterijama i kontrolisanom propulzijom, što će kao rezultat ponuditi veće brzine, uz smanjene troškove.

Nick Stark Design studio dobio je reputaciju zahvaljujući svojim kreacijama koje pomeraju granice mogućeg. Ranije ove godine, studio je predstavio hibridnu jahtu, Project Crystal, koja je dobila kristalnu rešetku koja sija u mraku. Oba broda su za sada još uvek u fazi koncepta, ali se nadamo da će nas uskoro obradovati svojim prisustvom u stvarnom svetu.