Project Atlas - jahta koja prkosi običnom

Project Atlas jahta usmerena je prema ljubiteljima života na otvorenom, nudeći četiri palube sa luksuznim alfresco prostorima za uživanje u suncu…

I možemo reći da će vam možda zaista zatrebati atlas kako biste se kretali gigantskom novom superjahtom koju potpisuje Turquoise Yachts. Dizajn, prigodno nazvan Project Atlas, dugačak je neverovatnih 84 metara i ima dugačku listu luksuznih pogodnosti koje u sebi skriva. Primamljivi brod nastao je kao delo britanskog studija Harrison Eidsgaard. Zapravo, baziran je na postojećem modelu dužine osamdeset metara turskog brodogradilišta, mada je dobio nekoliko dodatnih dizajnerskih detalja, uključujući dodatno okno lifta i tendersku garažu.

Eksterijer, koji tursko brodogradilište opisuje kao progresivan ali vanvremenski, dobio je uglađene linije, dinamični pramac, čelični trup i aluminijumsku superstrukturu. Pored činjenice da su estetski zadovoljavajući, ovi elementi pomažu brodu da bez mnogo muke seče talase i istražuje sva mora. Enterijer koji meri 2300 GT dobio je glomazne prostore koji ga ispunjavaju prirodnom svetlošću. On može biti konfigurisan u “penthouse” ili “foredeck” rasporedu. Prvopomenuti sadrži prostrani vlasnički apartman sa privatnom ložom i dodatnih šest kabina, dok drugi zanemaruje privatnu ložu u korist “kabine višestrukih upotreba”. Odaje za posadu, koje su iste u oba rasporeda, nude 15 kabina, od kojih je jedna posvećena kapetanu.

Project Atlas je očigledno namenjen životu na otvorenom i nudi brojne alfresco prostore za uživanje u suncu. Beach klub, koji se nalazi na pramcu donje palube, zauzima neverovatnih osamdeset kvadrata kada su obe platforme spuštene. Takođe, sadrži veličanstveni bazen oivičen ležaljkama za sunčanje, sa ugradnim projektorom i udobnim mestima za sedenje. Iznad, paluba za sunčanje sastoji se od đakuzija, bara i trpezarijskog prostora, a do nje se lako dolazi zahvaljujući paru stepeništa, liftu i atrijumskom stepeništu. Osim toga, glavna paluba sadrži rotundu i još jednu dodatnu ložu.

Brod je opremljen garažom ispred donje palube, a u nju mogu stati tri tendera i dva džet skija. Kada se radi o snazi i pogonu, jahta će biti opremljena četvorostrukim CAT C9 motorima, koji će joj pružiti maksimalnu brzinu od 17 čvorova. “Project Atlas je odbijanje monotonije. U pitanju je samoodrživi svet zabave, istraživanja i energije”. Iza takvog prkosa, definitivno možemo da stanemo.