Poput pravog dragulja - Project Crystal jahta

Australijski studio za dizajn superjahti, Nick Stark Design, predstavio je svoje planove za 94 metra dugačku superjahtu, po imenu Project Crystal…

Ova superjahta dobila je savršeno ime, budući da nalikuje pravom dragulju zahvaljujući svom interesantnom dizajnu. Upadljiva kristalna rešetka definiše njenu superstrukturu i doprinosi kreiranju sinergije fluidnih linija i preciznosti kristala. Osim toga, jahta nudi ogromni količinu enterijernog prostora – 2.500 GT, mada o tom prostoru nije otkriveno previše detalja. Kako saznajemo, brod će biti opremljen specijalnom glazurom koja će minimalizovati povećanje temperature usled sunčanih dana.

U eksterijeru ovog morskog dragulja, možemo videti tri bazena - privatni đakuzi na vlasničkoj palubi, spa bazen na palubi za sunčanje sa glaziranim podom, kao i treći bazen smešten u party zoni jahte. “Želeli smo da kreiramo estetiku koja je obeležena proslavama i zabavama. Linije se prepliću, navode nas podignemo pogled i otkrijemo sve ono što se nalazi oko nas: ljude, zajednicu i okruženje”, objašnjava Nik Stark, stilista i arhitekta koji stoji iza njenog dizajna.

“Igra svetlosti kroz glazirane podove dodatno otvara prostor ove jahte. Efekat nalik atrijumu stvara umirujući i dinamični efekat, istovremeno”, dodao je.