"Poezija u pokretu": Zavirite u luksuznu superjahtu Poetry

Zapanjujući koncept superjahte dužine 130 metara sadrži slikoviti infinity bazen, kao i morski bazen koji vam omogućava da uronite u okean.

Ovogodišnji željno iščekivani Sajam jahti u Monaku je konačno pred nama. Upravo tu će neke od najuzbudljivijih novih jahti imati svoj javni debi zajedno sa nekim od najvećih dizajnerskih kuća koje će moći da pokažu svoje najnovije kreacije.

Jedna od njih je ova neverovatna superjahta holandskog brenda Sinot Yacht Architecture & Design koja pleni svojim luksuznim dizajnom. Prikladno nazvana „Poetry“, jahta dužine 130 metara nije ništa manje nego poezija u pokretu.

Prema holandskoj firmi, jedinstveni dizajn superjahte nastao je fokusiranjem na snove i želje budućeg vlasnika. „Izazvali smo sebe da kreiramo koncept koji u potpunosti odgovara željama i životnom stilu vlasnika bez ugrožavanja dizajna jahte. Za Poetry smo radili na osnovu nove vizije dizajna, stvarajući koncept koji prikazuje snove vlasnika“, objasnio je dizajner Sander Sinot.

Udaljavajući se od tradicionalnog dizajna, koncept usvaja novi tematski pristup dizajnu superjahti koji čini da jahta izgleda više kao plutajuća vila prepuna svih uočljivih luksuznih pogodnosti. Dizajn po meri ima veoma inovativan raspored koji uključuje premeštanje kormilarnice sa najviše palube na funkcionalnije mesto na pramcu. Ovo je pomoglo u optimizaciji ponuđenog prostora i stvaranju zaista predivnog privatnog prostora za vlasnika. U stvari, vlasnički apartman obuhvata celu gornju palubu zahvaljujući ovom izboru dizajna.

Pored ogromnog vlasničkog apartmana, superjahta Poetry ima četiri kabine zajedno sa dve VIP sobe u kojima može da spava do 12 gostiju. Luksuzna jahta takođe može da primi do 47 članova posade u 21 duploj kabini za posadu. Što se sadržaja tiče, jahta uključuje veliki multimedijalni bioskop, prostoriju za istraživanje i wellness centar sa hamamom, saunom, teretanom, kozmetičkim salonom i prostorom za masažu.

Ako ste impresionirani prelepim enterijerom jahte, sačekajte da pogledate eksterijer koncepta koja je zaista poseban. Završen u zemljanoj boji sa tamno smeđim akcentima, koncept superjahte Poetry se veoma razlikuje od luksuznih plovila za uživanje na koja obično nailazimo. Glavna paluba ima veliku trpezariju na otvorenom povezanu sa krmenom spoljašnjom palubom koja takođe dobija slikoviti infinity bazen. Klub na plaži i platforma za plivanje nalaze se samo nekoliko koraka niže i nude direktan pristup okeanu. Još jedan vrhunac jahte je bazen koji nastaje spuštanjem jednog od otvora ispod nivoa mora, proširenjem bedema i omogućavanjem da ga morska voda nesmetano ispuni.

Prema dizajnerskoj kući, elegantni koncept superjahte je dizajniran za krstarenje do 4.500 nautičkih milja brzinom od 12 čvorova i dostizanje najveće brzine od 17,5 čvorova.

Luxury Experience