Podvodni Ferari: sportska podmornica visokih performansi je brža čak i od dobrog delfina

Kažu da je sve bolje pod morem, bar je tako u Diznijevom filmu, Mala sirena.

Često se navodi da je do sada istraženo samo pet odsto okeana na Zemlji. Okeani kriju bezbroj misterija i blaga, a takođe su retka preostala mesta na planeti gde možete pobeći od svih. Prilično smo sigurni da bi mnogi koji čitaju ovo iskoristili priliku da se zapute duboko u okean, a ako imate dovoljno duboke džepove vi i dva putnika ovo možete pretvoriti u stvarnost.

U-Boat Worx holandska kompanija poznata je po svom širokom spektru podmornica namenjenih za istraživanje. Prošle godine, kompanija je najavila svoju najbržu podmornicu pod nazivom Super Sub. Ideja iza stvaranja sportske podmornice visokih performansi bila je da pruži dinamično iskustvo i sposobnost da se nosi sa jakim strujama. U-Boat Worx je objavio neke nove informacije o predstojećem modelu u vezi sa ažuriranjem dizajna koji obećava da će dodatno poboljšati već impresivne podvodne performanse podmornice.

Napravljena u saradnji sa Marinom, renomiranim holandskim institutom za pomorsko istraživanje specijalizovanim za računarsku dinamiku protoka, U-Boat Worx tvrdi da je Super Sub sada najdinamičnija podmornica koju je svet ikada video. Optimizovani dizajn je pomogao da se maksimalna brzina sportske podmornice poveća na prethodno najavljenih 8 čvorova na čak 10 čvorova. To je oko 3-4 čvora brže od najveće brzine dobrog delfina i 7 čvorova brže od prosečne podmornice, što je super impresivno. Holandska kompanija takođe tvrdi da Super Sub sada ima istu efikasnu dinamiku protoka kao električni automobil.

„Veoma smo uzbuđeni zbog ovog razvoja“, kaže izvršni direktor U-Boat Worx kompanije Bert Houtman. „To je nešto na čemu smo naporno radili, a sada imamo najdinamičniju moguću podmornicu, ne možemo biti zadovoljniji. Uvereni smo da će se naši klijenti osećati isto.”

Za sportsku podmornicu visokih performansi se tvrdi da ima najbolji pogonski sistem u klasi. Koristi litijum-jonsku bateriju od 62 kWh i sposobna je da roni do dubine od 300 metara. Kokpit u obliku mehura može da primi tri osobe i nudi nesmetan pogled na spoljašnost.

Planirano je da Super Sub prođe probe na moru u proleće 2023. i U-Boat Worx kaže da je prvi primerak već prodat.

Luxury Experience