Podmornica, jahta ili podvodni hotel sa pet zvezdica? "Nautilus" je sve!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by U-Boat Worx (@uboatworx)

Zakoračite u luksuznu unutrašnjost podmornice Nautilus i otkrijte svet moderne sofisticiranosti i udobnosti.

Nekoliko meseci nakon predstavljanja „Nautilusa“, U-Boat Worx otkriva njegov luksuzni enterijer. Hibridni brod koji kombinuje udobnost jahte sa mogućnostima podmornice, sada ima enterijer dostojan hotela sa pet zvezdica.

U-Boat Worx je krajem prošle godine iznenadio sve predstavljanjem konceptualnog broda „Nautilus“, koji je spojio luksuz i udobnost jahte sa mogućnostima podmornice. Holandski studio, koji je specijalizovan za privatne i komercijalne gradnje, upravo je otkrio nesumnjivo luksuzan enterijer „Nautilusa“ dizajniranog u saradnji sa renomiranom dizajnerskom firmom Officina Armare.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by U-Boat Worx (@uboatworx)

„Nautilus“ odiše svim sjajem i glamurom podvodnog hotela. U stvari, podmornica je inspirisana klasičnim romanom Žila Verna „Dvadeset hiljada milja pod morem“.

37 metara duga podmornica „Nautilus“ je dizajnirana da služi i kao privatna jahta i kao potpuno funkcionalna podmornica. Opremljena je hibridnim (dizel i električnim) pogonskim sistemom, koji joj omogućava da krstari okeanom brzinom do devet čvorova ili pod vodom sa četiri čvora.

Podmornica može zaroniti do 200 metara i preći oko 3.200 nautičkih milja, prema specifikacijama koje je dao U-Boat Worx. Može će da ostane pod vodom do četiri dana, ali može da putuje ispod talasa samo šest sati pri svakom zaronu.

„Naš cilj je oduvek bio da podelimo čuda podvodnog sveta sa ljudima na najbezbedniji, najluksuzniji i udobniji mogući način“, rekao je izvršni direktor U-Boat Worx kompanije, Bert Hutman. „Nautilus je ostvarenje ove vizije.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by U-Boat Worx (@uboatworx)

Iznad ili ispod vode, hibridni brod je dizajniran da zadrži svoje putnike u krilu luksuza. Dnevne sobe su opremljene udobnim, modernim nameštajem i velikim kružnim prozorima koji pružaju neverovatan pogled na okean. Dekor takođe ima blagi retro-futuristički izgled, sa zakrivljenim linijama i neonskim svetlima koja bi mogla biti modernija verzija legendarne podmornice kapetana Nema.

Raspored može biti u potpunosti prilagođen klijentu, ali tipična konfiguracija uključuje prostrani salon sa trpezarijom, potpuno opremljenu kuhinju, vlasnički apartman sa sopstvenim kupatilom, četiri manja apartmana i kabine za do šest osoba.

Ostali sadržaji uključuju salon za posmatranje međusprata koji nudi bioskopske poglede na podvodni život, prednji salon savršen za koktele i najsavremeniju teretanu opremljenu svom potrebnom opremom.

Pored toga, ogromna paluba jahte opremljena je barom, salonom i đakuzijem u kojima putnici mogu uživati dok krstare talasima. Naravno, sav ovaj otvoreni prostor je hermetički zatvoren pre nego što „Nautilus“ sklizne ispod površine mora.

Nautilus takođe ima novu, manju električnu podmornicu za istraživanje. "Aronnax" može da preveze do pet putnika do mesta za podvodno ronjenje, "parkiran" je ispod krmene palube i ostaje napolju dok podmornica roni.

Prema navodima kompanije, svaka porudžbina za "Nautilus" može biti isporučena u roku od 30 meseci, a cena počinje od 25 miliona evra. 

Luxury Experience