Plutajući grad „samo za odrasle“ Ričarda Brensona

Džinovski kruzer Scarlet Lady vlasnika kompanije Virgin krenuće na debitantsko krstarenje u oktobru ove godine!

Milijarderi, po pravilu, uvek imaju luksuzne jahte. Međutim, britanski preduzetnik Ričard Brenson nikada nije imao jahtu, ili barem nismo upućeni u to. Umesto jahte vlasnik korporacije Virgin Group odlučio je da plovi otvorenim morem luksuznim kruzerom koji je nazvao Scarlet Lady. Daleko od toga da će svi moći da putuju njime, a ne radi se čak ni o ceni karata. Naime na kruzeru će postojati starosna granica od 18+.

Scarlet Lady brod za krstarenje je izgrađen u brodogradilištu Fincantieri i bio je spreman da isplovi još 2019. godine, ali je pandemija pomutila planove. Sada Ričard Brenson sa zadovoljstvom najavljuje da će se još tri broda pridružiti floti njegove nove kompanije Virgin Voyages u bliskoj budućnosti.

Nijedna osoba još uvek nije kročila na Scarlet Lady, osim samog Ričarda Brensona. Ipak, brod je već nazvan „plutajućim gradom“. Prvo, zapanjujuća je čista razmera Scarlet Lady. Kruzer ima dužinu od 277,2 metra i širinu 41 metar. Ukupno, njegovih 17 paluba može da primi skoro četiri hiljade ljudi - 2770 putnika i 1160 članova posade. Opremljen je sa 1.430 komfornih kabina, od kojih je 79 apartmana. Sami apartmani su podeljeni u nekoliko kategorija: RockStar i Mega RockStar dok najluksuzniji imaju zasebnu muzičku sobu sa gitarama na zidu, pristup privatnoj terasi za večeru na otvorenom i privilegiju direktnog pristupa apartmanu Ričarda Brensona.

Kruzer pruža zabavu koja nije dostupna na većini brodova sličnog kalibra. Bioskopi, butici, dvadesetak restorana, kao i salon za tetoviranje su samo neke od pogodnosti koje vas očekuju na ovom luksuznom brodu.

Čini se da bi i stari i mladi rado putovali kruzerom Scarlet Lady, ali deci ovde nije mesto jer je Ričard Brenson zamislio Scarlet Lady kao raj za odrasle. Zbog toga je skoro sva dostupna zabava označena kao „samo za odrasle“. U baru će vas dočekati jaki alkoholni kokteli, dok se na brodu održavaju specijalni događaji u kojima muškarcima uveče oblače kao žene, tako da je njegova odluka sasvim logična.

Scarlet Lady pokreću četiri Vartsila motora ukupnog kapaciteta 64.000 konjskih snaga. Maksimalna brzina je 22 čvora, brzina krstarenja - 20 čvorova. Uz svu svoju fantastičnu veličinu, brod je zaista energetski efikasan. Na primer, toplota koju generišu motori pretvara se u električnu energiju. Ekolozi će biti srećni da čuju da plastični predmeti za jednokratnu upotrebu nisu dozvoljeni na brodu.

Matična luka kruzera Scarlet Lady biće Majami, a već su odabrane i destinacije za krstarenje koje će privući samo najbogatije i najsofisticiranije turiste: Bahami, engleski Portsmut, belgijski Briž. Možete ići u daleke zemlje na Scarlet Lady ako ste spremni da se rastanete sa iznosom od najmanje 1925 dolara - toliko košta petodnevno krstarenje po osobi.

Luxury Experience