Plectrum: Nova konceptualna jahta Lazzarini Design studija kreće se iznad površine mora

Nova superjahta Plectrum Lazzarini Design studija duga je 73,8 metara, a sa podesivim sistemom peraja može da se kreće iznad površine vode, zbog čega deluje kao da lebdi.

Lazzarini Design Studio svakako zauzima istaknutu poziciju u svetu konceptualnih jahti. Bezbrojni projekti ove kompanije često su izazivali divljenje, ali i pitanja da li su - kao konstrukcije - izvodljivi ili ne. Naravno, izgleda da Lazzarini ne brine mnogo o našim sumnjama i požurio je da predstavi prvi futuristički prototip za ovu godinu.

Nova superjahta Plectrum izgleda jednako neverovatno kao i prethodni modeli koji su izašli iz dizajnerskog studija. Kao što fotografije sugerišu, superjahta duga 73,8 metara može da se podigne da lebdi iznad površine vode. Plectrum se zapravo podiže iznad vode i kreće se pomoću tri motora na vodonik koji imaju po 5.000 KS. 

Uzimajući inspiraciju iz najnovijih jedrilica za kup Amerike, italijanska kompanija sugeriše da je cela jahta napravljena od suvog kompozita od ugljeničnih vlakana, utirući put neverovatno laganoj jahti sa maksimalnom brzinom od 75 čvorova.

Što se tiče smeštaja, Plectrum je opremljena sa šest kabina za goste iznad vlasničkog apartmana. Ima i heliodrom, garažu na pramcu i odgovarajuću na krmi, tako da njeni vlasnici mogu bezbedno i lako da parkiraju sve, od džet skija do automobila. Preliminarni prikaz takođe ima heliodrom koji se nalazi na pramcu i veliki klub na krmi zajedno sa bazenom.

Plectrum sada čeka one koji će transformisati dizajn u pravu jahtu u brodogradilištu, a do tada, možete saznati više na sajtu Lazzarini Design Studio.

Luxury Experience