Megajahta bivšeg premijera Katara vredna 300 miliona dolara

U južnoj Francuskoj ne nedostaje divnih lepotica, posebno u ovo doba godine. A pod tim mislimo na plutajuće vile u vlasništvu nekih od najbogatijih ljudi na svetu.

Jedna od njih je i nakon više od decenije, jedna od najvećih i najluksuznijih superjahti do danas, iako je njen enterijer i dalje prava misterija.

Al Mirqab jahta je napravljena po meri 2008. za Hamad bin Džaber el Tanija, bivšeg premijera Katara i člana jedne od najbogatijih porodica u regionu. Ekskluzivno korišćena od šeika Al Tanija i njegove porodice, ovaj mamutska jahta dugačka 133 metra nikada nije otkrila svoju unutrašnjost, koja je ipak postala poznata, kao jedno od remek dela legendarnih doajena poput Tima Hejvuda i Endrua Vinča.

Impozantna silueta koju je dizajnirao Hejvud i dalje privlači pažnju gde god da se pojavi, uključujući i jug Francuske, gde je nedavno primećena usidrena jahta.

Ovo je bila među prvim jahtama sa nekim od karakteristika koje su sada uobičajene, kao što je ogroman spa centar sa zatvorenim bazenom, teretanom i kozmetičkim salonom, kao i heliodrom sa stanicom za dopunu goriva. Takođe je bila jedna od prvih koja je imala hibridni pogonski sistem koji joj omogućava da krstari brzinom većom od 20 čvorova što je mnogo za jahtu ove veličine.

Uprkos svom izuzetnom luksuzu, superjahta čija je vrednost procenjena na 300 miliona dolara trebalo je da bude porodično utočište. Podvodna soba za gledanje je dizajnirana sa piratskom temom koja čini da deca još više uživaju, a na jahti je i veliki porodični salon, ukrašen motivom leptira.

Ali ovo je samo mali deo onoga što je dostupno u ovoj plutajućoj vili sa dovoljno mesta za do 26 gostiju. Dan kada Al Mirqab konačno otkrije svoje raskošne enterijere sigurno će biti nezaboravan, ako se to ikada dogodi.

Luxury Experience