Otkrivamo: ovo je jahta na kojoj je Dženifer Lopez proslavila svoj rođendan

Čitav svet u proteklih nekoliko sedmica priča o Dženifer Lopez – bilo zbog činjenice da je raskinula veridbu sa naizgled savršenim Aleksom Rodrigezom i vratila se Benu Afleku koji se do skoro lečio od opijata i alkoholizma, bilo zbog činjenice da izgleda jednostavno besprekorno i bombastično, iako je upravo proslavila svog pedesetdrugi rođenda…

Društvene mreže prepune su fotografija na kojima ona izgleda kao milion dolara, zbog čega mnogi ne bi ni primetili da je Ben Aflek bio tu, da nije jedne fotografije na kojoj se grle. Dženifer nije samo proslavila svoj rođendan na fantastičnoj lokaciji južno od Francuske, već je to učinila na veličanstvenoj jahti koja je savršena, poput nje. Sa heliodromom, savršeno opremljenom palubom za sunčanje sa bazenom i đakuzijem, ova jahta vredna je 130 miliona dolara.

Jahta na kojoj je Džej Lo odlučila da upriliči rođendansko slavlje, ma koliko intimno ono bilo, dugačka je 85.1 metar, a delo je Lurssen brodogradilišta. Konstruisana 2011.godine, jahta je obnovljena 2019., kada je ujedno opremljena najboljim dostupnim pogodnostima, kojima je cilj da impresioniraju lica sa holivudske A liste, poput Afleka i Lopezove.

Valeri, kako se ova jahta zove, poseduje šest paluba povezanih liftom, devet kabina i dovoljno mesta za sedamnaest putnika, uz prostor za 27 članova posade. Espen Oino i Rejmond Langton radili su zajedno kako bi pretvorili Valerie u oličenje luksuza. Njen glavni akcenat svakako mora biti paluba za sunčanje sa bazenom i đakuzijem, gde je ujedno slavni par i fotografisan.

Jahta je teška 2.755 GT, a podeljena je na šest paluba i pet unikatnih eksterijernih prostora. “Dok šetate jahtom, ona vam otkriva svoje detalje”, kaže Paskal Rejmond, dizajner koji se pozabavio njenim enterijerom.

Londonska kompanija bila je inspirisana ikoničnom robnom kućom Claridges iz Londona, pa sus toga inkorporirali Art Deko motive svuda. Otvorena trpezarija je fin primer ove tvrdnje, a nudi dovoljno mesta za dvadeset gostiju.

Tvorci jahte su želeli da kreiraju prostor za sunčanje koji niko nikada ne bi želeo da napusti, pa su ga zato opremili trpezarijskim odeljkom, barom i pomenutim bazenom. Pored toga, jahta nudi i formalnu trpezariju, koja sadrži pravo cveeće u mesinganim detaljima.

Na gornjoj palubi nalazi se vlasnički apartman sa salonom, koji ujedno igra ulogu lože i bioskopa, dok su i kabine namenjene deci, dadilji i članovima uže porodice. Vlasnički apartman je privatnim stepeništem povezan sa glavnom palubom, a u pitanju je zaista ikonična spavaća soba koja sadrži privatnu terasu sa đakuzijem i kutkom za doručak.

Na kraju, možemo još reći da je maksimalna brzina Valerie jahte 17 čvorova, a da zarad ekskurzija do kopna, ona dolazi sa dva tendera od deset metara. Džej Lo zaista zna da uživa…