Otkrivamo ko je vlasnik najskuplje kolekcije jahti na svetu

Kada se sabere vrednost svih njegovih luksuznih plovila, dobije se cifra veća od milijardu dolara…

Postoje zaljubljenici u jahte, a potom imamo Gejba Nuela, američkog milijardera. Njegova kolekcija video igara (suosnivač je firme za razvoj video igara Valve), uključujući hitove poput Half Life, Portal 2, Left 4 Dead i Counter-Strike, mogla bi se takmičiti sa njegovom impozantnom kolekcijom jahti i superjahti.

Sa neto vrednošću od $7,8 milijardi, ovaj 60-godišnji kolekcionar jahti poseduje impresivne brodove poput Rocinante, lepotice dugačke 258 stopa koja je delo brenda Lürssen, kao i brodove za podršku, jedan od njih je i Dapple. Ovaj brod dužine 220 stopa je preuređen u Damen Yachting i pretvoren u potpuno opremljenu bolnicu kako bi zaštitio milijardera tokom pandemije COVID-19. Sledeći u nizu je Tranquility, brod dugačak 330 stopa koji je delo Oceanco brodogradilišta.

Luksuzna jahta Tranquility je jedna od najimpresivnijih u Nuelovoj stalno rastućoj floti. Međutim, titulu za najluksuzniji brod nosi Project Y722, koji se reklamira kao treća najveća jahta Oceanco brodogradilišta, odmah iza Bezosove jahte vredne $500 miliona, Koru.

Ukupno, šest jahti imaju vrednost preko milijardu dolara, a nešto više o njima, saznajte u galeriji.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience