Otkrijte Maldive krstareći novom Nirvana jahtom

Ranije ove godine, slavna jahting kompanija, Y.CO, najavila je jednog novajliju koji će se pridružiti njihovoj impresivnoj čarter floti…

Nova na tržištu za ovu godinu, Oceanco superjahta Nirvana, obećava gostima koji je iznajme iskustvo privatnog, ostrvskog uživanja na Maldivima, bez granica istraživanja. MY Nirvana nudi neverovatne pogodnosti, dizajn inspirisan prašumama, zanimacije za decu i posadu koja Maldive poznaje kao dlan svoje ruke. S obzirom na to da se sezona iznajmljivanja jahti bliži, evo šta sve morate znati o njoj:

Sa šest raskošnih kabina, koje nude dovoljno mesta za dvanaest osoba, kao i šest nivoa, superjahta Nirvana će uzbuditi svakog svog gosta. Glamurozni prostori za zabave, uključujući i bazen koji se može transformisati u plesni podijum ili binu, salon koji može postati disko na vaš zahtev, uz trpezarijski sto za do osamnaest gostiju koji će uživati u gurmanskim obrocima koje će im pripremiti privatni kuvar, oduševiće apsolutno svakog od nas.

Oni koji žele da uživaju u nešto mirnijem iskustvu jedrenja mogu se radovati privatnim masažama u posebnim prostorijama, uživanju u prostranoj sauni, pogledu na more iz bazena, lepšoj strani života na privatnoj master palubi i gledanju 3D filmova u bioskopu. Tu su takođe i ležaljke za sunčanje i prostori za upijanje tropskih zraka na svih pet paluba, što znači da gostima nikako neće ponestati prostora za opuštanje.

Raspored prostora na šest nivoa koji ova jahta poseduje povezan je srebrno graviranim liftom. Kada konačno poželite da se iskrcate, na raspolaganju su vam heliodrom i brojni tenderi, koji ujedno nude priliku za avanture iz snova.

Nirvana jahta je konstruisana 2012.godine, sa eksterijerom i enterijerom koji su delo slavnog nautičkog arhitekte, Sema Sorđiovanija. Sama jahta je sjajan primer kvalitetne izrade i otvorenog razmišljanja, što je jedna od glavnih osobina Oceanco brodogradilišta. Kada zakoračite unutar jahte, inspiracija kojom se Sorđiovani vodio će vam postati očigledna: gosti će se osetiti kao da žive u ekstremno glamuroznoj verziji prašume Maldiva, okruženi prirodnim materijalima kao što su tikovina, tkana bronza, svila i oniks. Ukoliko želite da se divite divljem životu, ne morate napuštati jahtu, jer ona poseduje jedan akvarijum i dva habitata za reptile, u kojima možete videti kameleone, guštere, kornjače i drugo.

Istovremeno, savremeni, komforni komadi nameštaja, prostrane sobe i neutralni tonovi stvaraju umirujući balans u prostoru, gde se jarke nijanse zelene susreću sa zemljano braon tonovma, svetlim kamel i kameno sivim akcentima. Ovaj versatilni dekor čini Nirvana jahtu idealnom za sve – od uživanja na ležaljci pod suncem, do organizovanja večeri sa izobiljem šampanjca za najuvaženije goste.

Bazirana na Maldivima od marta do juna, ova jahta dužine 88.5 metara prvenstveno je namenjena porodicama koje žele da uživaju sa stilom. Sa čak dvadeset osam članova posade, koji će se postarati da nemate nijednu brigu na umu, Y.Co vam obećava da ćete otkriti stranu Maldiva koju prosečni turisti ne mogu videti.

Ako želite, možete kanuom otići do nenaseljenog ostrva i uživati u njegovim neiskvarenim peščanim plažama i kristalno čistim vodama. Možete organizovati gastronomsku turu atola, naučiti da ronite ili samo posmatrati neverovatan podvodni svet, u pratnji stručnog osoblja, koje će biti uz vas konstantno.

Porodice sa malom decom će biti oduševljene informacijom da palube mogu biti pokrivene opcionom zaštitnom mrežom, osiguravajući ultra bezbedno krstarenje, dok će klinci koji žude za adrenalinom biti očarani tenderskom garažom u kojoj se nalazi izobilje igračaka za vodu.

Superjahta Nirvana će biti dostupna za iznajmljivanje od idućeg proleća, sa cenom od 900.000 evra za nedelju dana. Šta kažete?