"Orient Express Silenseas" - jahta vredna milijardu dolara

Nakon što je kosmopolitskim putnicima poklonio najluksuzniji voz na svetu i istoimeni hotel jednake lepote, Orient Express predstavlja najveću superjahtu na svetu: „Orient Express Silenseas“.

Prva luksuzna linija za krstarenje kompanije Accor biće lansirana u proleće 2026. godine, 140 godina nakon što je Orient Express lansirao luksuzne vozove. Predviđa se da će „Orient Express Silenseas“ nadmašiti „Kora“ jahtu od 127 metara Džefa Bezosa, vrednu više od 500 miliona dolara, pre nego što uopšte krene na svoje prvo putovanje. Sa impozantnom dužinom od 220 metara i tri gigantska jarbola koja prelaze 91 metar, ovaj luksuzni jedrenjak trebalo bi da bude najveća jedrilica na svetu kada bude izgrađena.

Uprkos svojim kolosalnim dimenzijama, „Orient Express Silenseas“ će imati samo 54 apartmana za 120 putnika, jer kompanija ne želi gužve kao na klasičnim kruzerima.

Rezultat jedinstvenog francuskog partnerstva između svetskog lidera u ugostiteljstvu Accor i Chantiers de l'Atlantique, globalno vodeće brodograditeljske kompanije je izvanredna jedrilica budućnosti sa spektakularnim enterijerom koja će zaploviti 2026. godine.

Gosti će biti smešteni u dobro opremljenim apartmanima od 70 kvadratnih metara. Na gornjoj palubi, šest apartmana se kombinuju i predstavljaju ekspanzivni predsednički apartman od 1.415 kvadratnih metara sa dodatnih 530 kvadratnih metara terase.

Orient Express Silenseas će ponuditi niz impresivnih sadržaja uključujući bazene, dva vrhunska restorana, ostriga bar i speakeasy bar za koktele i zabavu.

Podmlađivanje je zagarantovano u spa centru svetske klase, kao i zabava u amfiteatru-kabareu. U stvari, za najkreativnije goste, na brodu će biti i privatni studio za snimanje.

U svom tehničkom delu, Orient Express Silenseas je napravljen da radi bez dizela i da koristi hibridni pogonski sistem, sa vetrom kao glavnim izvorom energije. Ogromna megajahta je dizajnirana da graciozno i nečujno klizi zahvaljujući tri džinovska jedra napravljena od poliester staklenih panela i sistemu za pogon vetra koji pokriva 1.500 kvadratnih metara, koji je dizajnirao Chantiers de l'Atlantique.

Pored navedenog, motor radi na tečni naftni gas (LNG) koji emituje - prema kompaniji - 20% manje ugljen-dioksida u poređenju sa korišćenjem dizela.  

Sa ovim karakteristikama, "Orient Express Silenseas" će biti jahta koja će koštati oko milijardu dolara.

Luxury Experience