Orient Express kreće ka moru otkrivajući najveći jedrenjak na svetu

Orient Express je legendarni brend koji je postao poznat po svojim luksuznim vozovima koji su povezivali Evropu i Aziju.

Sada Orient Express osvaja okeane sa najvećim jedrenjakom na svetu, koji se zove Orient Express Silenseas. Ovaj brod je rezultat saradnje hotelske grupe Accor, koja je vlasnik brenda Orient Express, i francuskog brodogradilišta Chantiers de l’Atlantique, poznatog po inovativnoj tehnologiji.

Orient Express Silenseas će biti dugačak 220 metara i moći će da primi do 108 gostiju u 54 „vile“. Svaka će imati privatnu terasu sa pogledom na more, a neke će imati i sopstveni bazen ili đakuzi. Najveća i najluksuznija vila biće Owner’s Residence, koja će zauzimati celu gornju palubu i imaće površinu od 1.415 kvadratnih metara. Na brodu će biti i šest restorana i barova, spa centar, fitnes centar, bioskop i salon na nebu (Lounge in the Sky), gde će se održavati različiti kulturno-zabavni programi.

Brod će takođe biti ekološki prihvatljiv jer će koristiti hibridni pogon na tečni prirodni gas (LNG) i vodonik. Biće opremljen i sa tri stotine metara visokim jarbolima sa jedrima tipa SolidSail, koji će omogućiti plovidbu bez buke i emisija. Ova jedra će biti kompjuterski kontrolisana i moći će automatski da se prilagode brzini i smeru vetra.

Orient Express Silenseas bi trebalo da isplovi na svoje prvo putovanje 2026. godine i ponudiće niz itinerera širom Mediterana, Kariba i drugih destinacija. Putnici će moći da se raduju nezaboravnim iskustvima putovanja svetom sa luksuzom, stilom i istorijom Orient Expressa.

Luxury Experience