Oceanco otkriva svoj skulpturalni koncept gigajahte Aeolus

Nova Oceanco gigajahta „Aeolus“ dugačka 131 m izgleda kao aerodinamička skulptura na vodi.

Ceo svet nautike zaplovio je na nedavno održanom Međunarodnom sajmu održanom u Dubaiju od 1. do 5. marta. Od kompletnih novogradnji do futurističkih koncepata, od jet skija do luksuznih brodova, najveće brodograditeljske kompanije i najpoznatiji dizajnerski studiji dali su potpunu sliku o čudima koja ćemo videti kako dominiraju morima u bliskoj budućnosti.

Jedna od jahti koja je privukla pažnju bila je najnoviji koncept holandske kompanije Oceanco - "Aeolus". Predstavljena prvog dana izložbe, nova revolucionarna gigajahta izgleda da će podići lestvicu u pogledu dizajna i tehnologije.

Inspirisana grčkim bogom vetra, „Aeolus“ jahta odlikuje se suženim linijama koje se spajaju da bi stvorile elegantan aerodinamički profil. Prema Oceanco kompaniji, "plutajuće sklonište" treba da izgleda kao da ga je izvajao vetar. Dizajnirana od strane Žila Tejlora, jahta dugačka 131 metar takođe ima reference na jedrilice J Class iz prošlog veka.

Njord by Bergman Design House je preuzeo vođstvo u oblikovanju elegantnog enterijera. Sa maksimalnom širinom od 18 metara, „Aeolus“ nudi približno 6.200 GT bruto tonaže, sa palubama raspoređenim tako da nude maksimalnu privatnost.

Iako konačan raspored tek treba da bude preciziran, Oceanco nas uverava da će biti dovoljno kabina za vlasnika, njegovu porodicu i goste, sa privatnim apartmanom vlasnika koji nudi, naravno, najbolji pogled na horizont.

U skladu sa imperativima održivosti, saloni sadrže niz „biomaterijala“ kao što su veganska koža i organske tkanine Oliveri Home. U međuvremenu, čini se da udobne spoljne palube imaju krmeni bazen, pramčani bazen i veliki klub na plaži na krmi. Pramac je takođe opremljen heliodromom.

Najvažnije smo ostavili za kraj. Kao što je kompanija predvidela, Aeolus će u budućnosti imati nulti ugljenični otisak pošto su Oceanco i Lateral razvili Platformu za tranziciju energije (ETP).

U suštini, kako vrste goriva i srodne tehnologije napreduju, pogon plovila će se menjati u skladu sa tim, sve dok na kraju njegove emisije zagađivača ne budu nula. U početku će jahta biti opremljena hibridnim dizel-električnim sistemom. Gorivne ćelije će se zatim dodati kako postanu sve dostupnije, tako da će na kraju „Aeolus“ raditi samo na struju.

Dok sve ovo ne postane stvarnost, možete se diviti „Aeolus“ jahti pogledom na galeriju fotografija.

Luxury Experience